Surprize!… Surprize!… LA CĂLĂRAȘI – BLOCURI FĂCUTE DE CHINEZI!

Așa cum se spune în limbajul jurnalistic, atunci când în timpul unui eveniment se transmite o informație nelegată direct de eveniment dar care este o informație de mare interes – “aceasta este o știre”! Este concluzia pe care au tras-o și reporterii ziarului nostru la momentul deschiderii oficiale a manifestărilor legate de Zilele Orașului Călărași atunci când pe scena a fost prezent președintele Camerei de comerț româno chineze, invitat la acest eveniment. Desigur, la prima vedere prezența acestui important reprezentant al comerțului internațional pentru România la manifestările de la Călărași nu putea să aibă legătură concretă cu evenimentul.
Aparent, pentru că în realitate s-a stabilit o foarte bună colaborare pentru Călărași, iar primul element concret care se va materializa este realizarea unui cartier de blocuri, de locuințe pentru tineri, blocuri care vor fi ridicate de chinezi, la Călărași!
Este informația pe care a dat-o președintele Camerei de comerț româno-chineze, Nicolae Vasilescu, chiar pe scena lansării oficiale a evenimentelor acestui an.
Desigur, cunoscut ca un om pragmatic care fuge de vorbe până nu sunt confirmate de fapte concrete, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin a ezitat să vorbească despre acest eveniment, preferând ca atunci când el va deveni efectiv să fie făcut public.
Dar cum pentru noi aceasta chiar a fost o știre, v-o prezentăm în nădejdea că, în sfârșit municipiul Călărași va deveni un punct de atracție pentru investițiile din China, singura țară care se află în continuă dezvoltare, pe această planetă!