SURPRIZE!… SURPRIZE!… SE REÎNTORC RALUCA SURDU ŞI DAN MOTREANU?!…

Se apropie alegerile parlamentare şi, prin noua configuraţie liberală, e bătălie mare pentru Parlament! Dacă în urmă cu doar câteva săptămâni, am fi lansat ideea că un parlamentar (foarte apreciat în colegiul său) cum este Raluca Surdu ar fi îndepărtată, la un moment dat, din judeţ ar fi potenţiala sigură parlamentară, din nou, de Călăraşi, unii ar crede că exageram. Chiar dacă pe lângă activitatea din teritoriu, Raluca Surdu are şi o relaţie foarte bună cu lidera PNL, Alina Gorghiu. La rândul său, Dan Motreanu anunţase că îşi va alege un colegiu din Moldova, zonă de care răspundea. În funcţie de rezultatele care au fost, dar şi de opţiunile unor primari şi chiar ale unor consilieri, inclusiv ale noului preşedinte al Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, este foarte posibil să apară o nouă ierarhie, chiar nume noi pentru Parlamentul României! Pentru a-i afla punctul de vedere, i-am solicitat opinia noului preşedinte al Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă:
„Cred că parlamentarii viitori pe care eu îi văd astăzi, vor fi Dan Motreanu în continuare, Raluca Surdu, Liviu Tomoiagă, Vasile Nedelcu şi domnul Drăgan. Şi, în ultimă fază, Aurel Niculae, prin această posibilă asociere sau fuziune pe care o va face UNPR-ul cu Partidul Naţional Liberal. Pot să spun un singur lucru, la Senat niciun om nu-şi va dori să concureze cu actualul preşedinte, Răducu Filipescu, e singura candidatură pe care o ştiu la momentul ăsta. Răducu Filipescu va fi senator, sigur, dar pentru deputaţi, nu ştiu. Cred că soluţia pentru toată lumea, să fie mulţumitoare, Răducu Filipescu a inventat un singur lucru: în managementul politic de reuşită pe care l-a făcut la Călăraşi a reuşit şi un mare lucru, să desemnăm democratic cine să fie preşedinte de Consiliu Judeţean şi cine să fie vicepreşedinţi. De ce n-am încerca şi cu parlamentarii deputaţi? Sunt, totuşi, destul de mulţi care-şi doresc să vină pe lista Partidului Naţional Liberal. Cine primeşte cele mai multe voturi să fie pe primul loc, cine primeşte următoarele voturi să fie pe locul doi, iar în ordine descrescătoare să fie pe listă de partid. Sunt convins că toţi au loc pe listă. De ce să nu fie toţi aceşti oameni pe listă? Să-şi spună în continuare dorinţa de a fi candidaţi. Iar Răducu Filipescu trebuie să se gândească dacă astăzi e singur pe listă şi lista de Senat trebuie să aibă mai mulţi candidaţi. Pe cine mai pune sub domnia sa…”
Firesc, aşteptăm şi punctul de vedere al preşedintelui PNL Călăraşi, Răducu Filipescu. Acestuia oferindu-i spaţiu să-şi exprime punctul său de vedere, atâta timp cât conduce, în continuare, organizaţia liberalilor călărăşeni.