„TELENOVELA“ TERENULUI DE LA LEHLIU-GARĂ- ULTIMUL EPISOD?!

După episoadele publicate în „Jurnalul de Călăraşi“- „CE CAUŢI TU ÎN CALEA MEA“, în aprilie 2014 şi „LA LEHLIU, PENTRU RESPECTAREA LEGII, MĂ LUPT CU MORILE DE VÎNT!“ în februarie 2015- s-a ajuns şi la judecată! *Primăria Lehliu Gară a cerut rectificarea cărţii funciare a oraşului *Iar Judecătoria Lehliu Gară a respins acţiunea, dându-i câştig de cauză cetăţeanului Stan Bucur- Cătălin! *Totuşi, acesta ne-a trimis o scrisoare în care reclamă o mulţime de abuzuri ale primarului Iacomi! *Primarul Iacomi susţine, însă, că s-a făcut o eroare, pentru că l-au pus în posesie chiar în mijlocul drumului, dar că va respecta decizia instanţei, oricare ar fi acesta.

ce cauti tu in calea mea

la lehliu ma lupt

PRIMARUL CORECT DIN LEHLIU GARĂ S-A DAT SINGUR ÎN JUDECATĂ! AŢI MAI VĂZUT AŞA CEVA?!
Deşi ştia dichisul acestui teren de 1000 mp, pe care mi l-a vândut acum câţiva ani, mai mult rugându-mă în mare grabă, eu, după mintea mea, cred că cineva i-a dat „undă verde“ acestui primar de a mă da în judecată şi că va câştiga precis acest proces la Judecătoria Lehliu Gară. Dar „socoteală de acasă“ nu s-a potrivit cu cea din… instanţă- completul de judecata din Lehliu Gară nu a ţinut cont de acest primar Iacomi şi şi-a făcut treaba ca la carte, chiar dacă ar fi intervenit „cineva de sus“.
Dar nu se lasă cu una, cu două, acest primar Iacomi, duşmănos! A făcut apel la Tribunalul Călăraşi, sperând că aici îi va ţine vreun aranjament! Dar acest proces s-ar putea să ia o întorsătură din civil în penal, deoarece eu aveam dreptul de superficie la aproape 2 ha din jurul meu- aşa cum v-am relatat mai sus mi-a vândut în mare grabă cei 1000 de mp pentru a pierde dreptul de superficie.
Eu i-am cerut teren mai mult pentru a avea acces cu autoturismul, dar mi-a răspuns să fiu mulţumit cu ce mi-a dat pentru faptul că aceste 2 ha deja erau vândute înainte să pierd dreptul de superficie (asta însemnând o infracţiune foarte gravă). Dacă-şi vedea de treaba lui, nu se ajungea unde s-a ajuns ca după toate acestea în această perioadă pentru a mă şantaja, a făcut un abuz şi, profitând de funcţia de primar, mi-a reziliat concesiunea pe care o aveam pe 25 de ani, deşi mă aflu pe acest teren de circa 30 de ani fără a avea nicio problemă!

Având un magazin pe care l-am închis tot din cauza dumnealui, nu am putut face investiţii pentru a-l renova la condiţiile pe care se cer la ora actuală, transformându-l în sediul fundaţiei mele pe care o am şi în prezent, dar nu am acces de intrare deoarece numitul Iacomi a angajat o firmă care a construit un gard în jurul imobilului fără a-mi lăsa loc de acces (poarta). Văzând aşa ceva, l-am întrebat pe şeful lucrării gardului spunându-i că a uitat să-mi lase o intrare. A început să râdă spunându-mi că aşa a primit ordin de la primarul Iacomi şi nu are ce să facă. Eu mi-am dat seama că este ura personală şi mă şantajează din cauza terenului despre care v-am vorbit mai sus.
Desigur la un interval de timp, m-a contactat o persoană din partea Primăriei Lehliu Gara care mi-a propus ca, dacă mă retrag cu terenul în stare de judecată, ei îmi vor da acest teren la schimb. Eu i-am spus că nu mă interesează şi că asta o să decidă legea. Deci este un şantaj şi un abuz în serviciu.
Mai arăt faptul că am avut probleme cu curentul la această locaţie, iar cei de la ENEL n-au avut pe unde intra pentru a remedia problema şi s-au suit cu scara peste gard, pentru a-mi rezolva defecţiunea. Prin această fundaţie pe care o deţin la această locaţie vorbisem cu o doamnă doctor de la Bucureşti să facă sătenilor consult GRATUIT şi analize de prostată şi diabet. Este inadmisibil! Oamenilor nu le pot fi luate analize, printre gard şi am anulat această organizare, de ruşine.
Stan Bucur-Cătălin

PRIMARUL IULIAN IACOMI: „PUNEREA ÎN POSESIE A FOST O EROARE!“
Contactat de „Jurnalul de Călăraşi“, primarul Iulian Iacomi ne-a declarat: „Primăria va fi reprezentată în instanţă de secretar şi jurist. Consiliul Local i-a vândut un teren de 1000 de mp, iar cei care au făcut măsurătorile şi care au fost la faţa locului l-au pus în posesie în mijlocul drumului! Noi ne judecăm, instanţa i-a dat dreptate şi atunci noi am contestat asta. Pentru că gardul este ilegal construit, Poliţia l-a somat să-l desfiinţeze, până la finalizarea procesului. Din punctul meu de vedere, punerea în posesie a fost o eroare, pentru că nu ai cum să-l pui în posesie în mijlocul drumului! O greşeală din partea celor care au făcut cartea funciară! Noi vom respecta decizia instanţei, iar dacă instanţa îi va da câştig de cauză, vom devia drumul!“