TEODOROVICI CERERE CĂTRE BĂNCILE DIN ROMÂNIA!

*Băncile vor fi partenere când efectiv vor relaxa foarte mult condițiile de finanțare în piață, a spus luni, la Ploieşti, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

”Tot timpul aud despre. Nu. Băncile vor fi partenere când efectiv vor relaxa foarte mult condițiile de finanțare în piață. Atunci vor deveni cu adevărat partenere. Până una-alta sunt finanțatori care își păstrează într-un mod cât mai avantajos pentru ei sau ele finanțele disponibile”, a spus Teodorovici, conform Mediafax.
Ministrul a adăugat că, în opinia sa, trebuie schimbată prevederea potrivit căreia o persoană care vine din afara României să lucreze trebuie să aibă asigurat un salariu mediu pe economie.
”În România avem o prevedere din 2010 care spune că cel care vine din afara României să lucreze, noi avem obligația, sau piața, de a-i asigura un salariu mediu pe economie. Timp în care pentru cei care sunt în România e și salariu minim pe economie. E o diferență care trebuie să dispară. Asta ar fi una dintre primele modificări, aceea de a nu a mai avea condiționalitatea de a plăti celui care vine din afara României un salariu mediu pe economie. Piața este care trebuie să decidă. Noi, ca stat, punem un salariu minim pe economie, dar piața trebuie să fie cea care trebuie să aleagă între posibili angajaţi”, a spus ministrul.
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a participat la lansarea unei investiţii a fabricii British American Tobacco din Ploieşti, în valoare de 800 de milioane de euro realizată în următorii cinci ani, care va crea, într-o primă etapă, 200 de noi locuri de muncă.