THE TIMES: ROMÂNII- MANIPULAŢI DE SERVICII

Prestigiosul ziar The Times susţine că romanii au ieşit în stradă împotriva politicienilor, în loc să iasă împotriva SRI şi altor servicii: „Mânia ar trebui să vizeze serviciile secrete care au folosit chestiunea corupţiei pentru a-şi regla conturile cu inamicii, care au erodat drepturile fundamentale şi care au instituţionalizat o legătură sinistră între sistemul judiciar, serviciile secrete şi departamentele anticorupţie“

Roger Boyes, jurnalist cu state vechi la celebra publicaţie „The Times” şi “The Sunday Times” a publicat o analiză asupra protestelor de stradă din România ultimelor săptămâni şi a ajuns la concluzia că majoritatea protestatarilor îşi vărsa mânia spre ţinte false, în loc să protesteze împotriva sistemului securistic dezvoltat de serviciile de informaţii, în special de Serviciul Roman de Informaţii, continuator al fostei Securităţi, care au răvăşit ţara folosind tehnici de manipulare a populaţiei. Analistul politic concluzionează că protestatarii de la Bucureşti au fost manipulaţi spre ţinte false, şi îi ataca pe politicieni “corupţi”, în loc să protesteze împotriva serviciilor de informaţii care au născut în România, împreună cu instituţiile de forţă (în special parchetele) o temă de răfuială cu inamicii din clasa politică şi nu numai, împachetată sub masca luptei anticorupţie.

the_times

„PROTESTAŢI FAŢĂ DE SERVICIILE SECRETE, NU FAŢĂ DE POLITICIENII CORUPŢI!”
Ediţia electronică a “The Times” a publicat la data de 7 februarie 2017 un editorial care are ca temă legalitatea acţiunilor desfăşurate de serviciile secrete româneşti. Titlul: „România is becoming the EU’s outlaw state“, se traduce „România devine un stat UE al fărădelegilor“.
„Oamenii strigă «Afară cu hoţii!», iar asta duce, în mod inevitabil, cu gândul la Securitatea lui Ceauşescu. Nu pentru că aceştia reprezintă puterea de modă veche, ci pentru că piesă de teatru a străzii este jucată într-o perioadă în care conducătorii României par să copieze unele dintre tehnicile temutei Securităţi, serviciul secret care le ştia pe toate“.
Autorul vorbeşte de faptul că ofiţerii Serviciului Roman de Informaţii sunt continuatorii fostei Securităţi: „15.000 de ofiţeri cu o reţea de 500.000 de informatori“. Se precizează că „şi-a construit o uriaşă baza de date cu informaţii de la diverse agenţii guvernamentale. Scopul său este secret, mecanismele sale de control sunt neclare. Accesul SRI în viaţa de zi cu zi a fost adâncit şi îmbunătăţit prin cooperarea cu puternica agenţie anticorupţie. Împreună ascultă telefoane şi arestează preventiv, ţinând în acest fel suspecţii de rang înalt în detenţie pentru a-i opri să mai comită presupuse infracţiuni“.
„The Times“- publicaţie de top din statul care a ieşit din Uniunea Europeană- adăugă faptul că măsurile anticorupţie din România au fost luate pentru a mulţumi Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, dar că acest fenomen a fost deturnat spre o vânătoare de corupţi de nivel scăzut (low level) din partidele politice, în special din PSD, şi lasă să se înţeleagă că serviciile au ajuns prin tehnicile lor de manipulare să controleze politicul.
Concluzia autorului e fermă: „Mânia ar trebui să vizeze serviciile secrete care au folosit chestiunea corupţiei pentru a-şi regla conturile cu inamicii, care au erodat drepturile fundamentale şi care au instituţionalizat o legătură sinistră între sistemul judiciar, serviciile secrete şi departamentele anticorupţie“.
Luju.ro