TOAMNA SE NUMARĂ … PROIECTELE !

Asociaţia pentru Educaţie si Dezvoltare Durabilă Călăraşi va implementa în perioada 01.11.2017 – 31.10.2019 alte două noi proiecte finanţate de Comisia Europeana prin programul ERASMUS+, acţiunea KA2 Strategic partnerships for adult education.
Cele două noi proiecte sunt:

RESET – PEDAGOGY FOR WORKFORCE TRANSITION

Parteneri: Franta, Cipru, Polonia, Romania, Irlanda, Finlanda, Grecia
Numar de referinţă: 2017-1-FR01-KA204-037152
O problema critică pentru tranziția forței de muncă este dobândirea de abilități și competențe noi, actualizate și comercializabile, care sa conțina toate atributele necesare pentru o carieră îndelungată și de succes.
Există o gamă largă de domenii potențiale în care lucrătorii în vârstă ar putea fi reangajați să lucreze cu normă întreagă sau cu normă parțială.
Pentru a realiza potențialul lucrătorilor în vârstă în acest context, proiectul RESET va dezvolta o suită cuprinzătoare de curriculum și resurse de învățare personalizate pentru a dezvolta abilitățile lucrătorilor în vârstă ca cercetători sociali și pentru a-i sprijini în dezvoltarea noilor modele de afaceri.
Formarea profesională pentru a sprijini dezvoltarea profesională continuă a educatorilor adulți este esențială pentru dezvoltarea unor abordări noi și inovatoare pentru atragerea lucratorilor mai în vârstă in cadrul învățarii pe tot parcursul vieții. RESET va dezvolta și pilota, de asemenea, un program inovativ de formare continuă pentru educatorii adulți pentru a-i sprijini în rolul lor de a oferi oportunități de învățare lucratorilor mai în vârstă pentru a dobândi noile competențe necesare pentru a-și extinde viața profesională într-o economie bazată pe cunoaștere.

VALOR – TACIT KNOWLEDGE EMERGING FOR A SUSTAINABLE VALORISATION OF THE CULTURAL HERITAGE IN RURAL AND PERIPHERAL COMMUNITIES

Parteneri: Italia, Bulgaria, Romania, Irlanda, Portugalia, Finlanda
Numar de referinta: 2017-1-IT02-KA204-036745
In perspectiva anului 2018 – Anul European al Patrimoniului Cultural, proiectul va căuta să dezvolte un program de mentorat intergenerațional pentru a încuraja dezvoltarea următoarei generații de manageri de festivaluri și evenimente culturale.
Programul de lucru cuprinde:
(1) Un proces de cercetare și analiză a nevoilor pentru identificarea rezultatelor învățării pentru curriculum, acreditarea modelelor de învățare anterioară, modele tactice de management al cunoașterii
(2) Proiectarea, dezvoltarea și testarea instruirii personalizate pentru instruirea pedagogică a voluntarilor seniori
(3) Proiectarea, dezvoltarea și testarea noului curriculum cultural acreditat și a programului de evenimente
(4) Elaborarea ghidului pas cu pas pentru a sprijini acreditarea învățării anterioare pentru voluntarii vârstnici
(5) Proiectarea, dezvoltarea și testarea instrumentelor de codificare a cunoștințelor tacite on-line
(6) Proiectarea, dezvoltarea și testarea observatorului on-line al festivalurilor și evenimentelor culturale locale
(7) Noua formare de inducție pentru pedagogie va cuprinde aproximativ 30 de ore de învățare pentru persoanele în vârstă, iar curriculumul pentru tineri va cuprinde 150 de ore de studiu (40 ore față în față și 110 ore de studiu on-line).
(8) Validarea rezultatelor proiectului cu toate grupurile țintă va fi una dintre activitățile-cheie in care partenerii vor investi timpul și resursele pe parcursul ciclului de viață al proiectului.

Presedinte
ing. Gabriel Dobrescu