TROFEUL NESIMŢIRII- BAU(m)!…

alineatSă fim bine înţeleşi, de la bun început- putem scrie, din nefericire, de data asta- IAR AM AVUT DREPTATE! Şi când facem această afirmaţie ne gândim inclusiv la discuţia pe care am avut-o cu aşa-zisul conducător al fotbalului autohton, Răzvan Burleanu, la întâlnirea pe care am organizat-o cu acesta, atunci când a fost pe meleagurile bărăgănene. I-am atras atenţia, atunci, că imaginea fotbalului românesc este chiar proastă, lucrurile care se petrec nu sunt deloc în favoarea unui viitor sigur pentru fotbalul românesc. Desigur, în calitate de gazdă nu am declanşat un scandal, dar i-am atras atenţia (spre stupefacţia lingătorilor de profeţie care nu-şi imaginau că se poate aşa ceva!) mai mult decât atât, am scris încă din primele ceasuri ale venirii acestui BAU al fotbalului românesc pe nume Daum că va fi un experiment nereuşit şi că nu ne vom califica cu mult înainte de… ultimul meci, al grupei! Aşa a fost, din nefericire!…
alineatCeea ce se întâmplă, însă, în ultima vreme, nu se poate să nu te scoată din sărite! Pe de o parte, acest pact al tăcerii pentru tot ceea ce se întâmpla cu echipa naţională, de la muiştii de serviciu până la băgătorii de seamă, în public, toţi tăcând, în condiţiile în care era tot mai evident că echipa naţională a ajuns o caricatură! Şi aici nu este vorba că ai ajuns să te lupţi de la egal la egal cu Armenia sau Muntenegru, ci de faptul că echipa naţională nu joacă nimic, chiar absolut nimic!
alineatÎn condiţiile astea, în condiţiile în care performanţele concrete au fost aproape de zero, când jocul, în sine, a părut o catastrofă, când visul de evoluţie mondială a devenit din ce în ce mai îndepărtat (de, nu ne place la… Moscova!), când toate acestea se petreceau, nimeni nu zicea nimic! Tocmai din acest motiv am atras atenţia asupra CONSPIRAŢIEI TĂCERII, ferm convinşi că finalul va fi unul taaaare nefericit!
alineatDar să pierzi calificarea cu două meciuri înainte de final, să iei bătaie de la Muntenegru, să nu crâcneşti în faţa adversarului care are populaţia cât un judeţ al României, iar la declaraţiile de după meci să vină „mustaţă brumată” şi să te ia de prost şi să-ţi spună cât este el de fericit (la peste un milion de euro, o fi…) şi că ce performanţe a făcut el, dar nu e poporul recunoscător şi jucătorii „e proşti”, atunci chiar că te ia cu capul şi-ţi vine să o iei, razna, total!… Deci nici măcar o vorbă de scuze, nimic din ceea ce bunul simţ l-ar obliga- nu, e maniera stăpânului, a „jmecherului” care a găsit proştii de la care să-şi tragă el (şi familia lui, plus prietenii şomeri) bani cu nemiluita, pentru… nimic! Că NIMIC a făcut Daum ăsta, la fotbalul românesc, în toată această perioadă!

echipa nationala

alineatDesigur, cu o nesimţire vecină cu nebunia, individul ne atrage atenţia că fotbalul românesc oricum este slab, că de când nu ne-am mai calificat noi la Campionatul Mondial!… Desigur, javra are dreptate, numai că… de ce aia a mă-tii, măi, gulie blegită şi mustaţă fasolită ai mai acceptat să vii la fotbalul ăsta de nimic, la echipa asta care nu s-a mai calificat, de atât de multă vreme, la un Campionat Mondial?! De ce? Numai ca să-ţi tragi „biştarii”?!… Ţi-ai găsit proştii (cum sunt, din nefericire, în mai toate domeniile de conducere ale acestei ţări), idioţi sau nemernici care aruncă banii (şi aşa puţini, ai românilor!) pe cecuri din afara ţării, numai ca să dea bine, ori ca să-şi execute anumite misiuni?!…
alineatPractic, din 1998, România nu a mai fost la Campionatul Mondial de Fotbal! Păi ştiţi ce s-a întâmplat în 1998? Şi-a terminat misiunea ultima generaţie de fotbalişti pregătiţi în timpul lui… Ceauşescu! Şi, desigur, generaţia pusă pe roate, juniorii din anii ’80 ai lui Mircea Lucescu! Atunci, tinerii juniori de la “Luceafărul” anilor ’80 s-au pregătit să-şi pună ghetele în cui, atunci a început declinul pentru că, în realitate, aşa-zisa democraţie românească nu a adus nimic, dar absolut nimic benefic fotbalului românesc! Desigur, cu excepţia jarlelor care şi-au tras bani, cu nemiluita, în celebrele cooperative! Hoţii care au îngropat, efectiv, fotbalul românesc, pentru că nu de Burleanu este vorba, aici, ci de tot ceea ce s-a întâmplat în toţi aceşti ani! Pe de altă parte, însă, nu poţi să nu vezi că, de exemplu, investiţiile lui Becali au dat o imagine falsă prin pozitivul unor rezultate- nu, fotbalul românesc nu era de nivelul la care a ajuns, totuşi, la un moment dat (când şi Rapidul se apropiase de o semifinală europeană!) au fost excepţiile unor bani băgaţi în fotbal cu adevărat în beneficiul fotbalului românesc! Dar, repetăm, aia a fost excepţia, regula este nenorocirea care s-a întâmplat, din nou, cu această calificare!… Şi în aceste condiţii, tu, Mustaţă Pudrată cu o substanţă ciudată, nu că nu vii să-ţi ceri, efectiv şi public, demisia, la finalul unui eşec total (aşa cum prevede şi contractul, de altfel). Tu te declari fericit, mulţumit, dar ţi se rupe- de fapt ţi se-nmoaie- de nenorocita asta de presă, din România, aia care nu te lasă în pace! Păi cum sa te lase, bre, nătăfleţule, os rablagit, ruginit şi putrezit, cum sa te lase cât timp ţi-ai tras bani, cu nemiluita şi nu ai făcut nimic, contra lor?!
alineatIar aici, repetăm, nu de Burleanu este vorba, în primul rând! El este cel arătat cu degetul (pe bună dreptate) dar adevăratul deget trebuie îndreptat către nemernicii care stau în spate, care au făcut acest experiment nereuşit! Aud că în tribună, la meciul cu Armenia dădea indicaţii preţioase însuşi… Dâncu! Hahalera care a îngropat România, în viziunea multora, „jmecherul” care a trecut de la stânga la dreapta, aşa cum a fost ordinul de zi pe unitate! Catastrofa care a organizat acel aşa-zis sondaj în Basarabia, sondaj în urma căruia rezultatele au fost exact invers, iar el nu s-a împuţit de ruşine, ci şi-a continuat defilarea prin România, aşa cum au vrut muşchii lui (de fapt al celor care îl dirijează!)- ăştia sunt vinovaţii!
alineatGATAAAAAA! Trebuie făcută o schimbare, reală şi imediată! Hagi!… Gică Popescu!… Dan Petrescu!… Olăroiu!… Avem oameni capabili să pună mâna pe fotbalul românesc, fotbal care, de altfel, le aparţine! Să preia dezastrul şi să încerce remedierea! Gataaaa!… Ajunge! DEMISIA!…

P.S.: Cică, până la urmă, ar pleca Daum… e firesc, numai că NU DOAR EL trebuie să plece! TOŢI!…

Sorin Danciu