Ultima oră! AȘA-ZISUL DEPUTAT DE CĂLĂRAȘI, CĂTĂLIN PREDOIU – PROBLEME PENALE?!…

Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiției, a fost audiat, la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, într-un dosar repartizat de la Parchetul General. Potrivit unor surse judiciare, dosarul a ajuns la PÎCCJ prin declinare de compenţă, anul trecut, în luna decembrie. Sunt vizate fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani, din 2012.
Pentru moment, Cătălin Predoiu are calitatea de martor, însă sursele judiciare precizează că încadrearea urmează să fie schimbată. Fostul ministru al Justiţie ar urma să devină suspect de spălare de bani. Cauza vizează niște intermedieri pe care le-a facut Predoiu în 2012, când era avocat.

CĂTĂLIN PREDOIU, RECȚIE FULGER DUPĂ AUDIERILE DE LA POLIȚIE: ‘AM DAT DECLARAȚII ÎN CALITATE DE MARTOR’

Cătălin Predoiu a declarat, după audierile de la Poliție, că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar care vizează o persoană fizică din Brașov, fostul ministru fiind întrebat despre asistența juridică pe care a oferit-o pentru vânzarea unei societăți românești către una germană, scrie Mediafax.
„Am dat declarații în calitate de martor, legat de un dosar care are în cercetare o persoană fizică din Brașov. În primul rând, nu s-a menționat o astfel de faptă (spălare de bani, n..r), nu știu exact care e obiectul cercetării. (…) Am fost avocat al unei societăți, dar nu are nicio legătură cu intermedierea. Contractul de asistență a vizat asistență juridică de vânzarea unei companii, care nu s-a mai realizat. Nu am fost întrebat decât cu privire la relația mea de avocat cu această societate. Am explicat când a fost încheiat contractul de asistență juridică, în ce a constat asistența și cum s-a încheiat asistența juridică. ( ..) Absolut totul s-a desfășurat normal, negocierile au vizat o vânzare către o companie germană, foarte mare. Negocierile au eșuat pentru că partenerul german nu a mai dorit să cumpere”, a declarat Cătălin Predoiu, la ieșirea de la audierile Direcției de Investigare a Infracțiunilor Economice, din cadrul Poliției. Potrivit fostului ministru al Justiției, nimic din întreaga procedură nu s-a derulat în afara cadrului legal: „Absolut nimic pe parcursul acelor tratative nu a fost în afara normalului – nu numai din punct de vedere legal, ci și al standardului de tranzacții”. Întrebat dacă ar putea deveni suspect în această cauză, Predoiu a răspuns: „Nu are de ce. Eu am fost avocat care a asistat o posibilă tranzacție de preluarea unei societăți românești care nu s-a mai încheiat”.Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiției, a fost audiat la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, într-un dosar repartizat de la Parchetul General, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.