ULTIMA ORĂ ÎN SFÂRŞIT! SĂPTĂMÂNA VIITOARE SE SEMNEAZĂ FINANŢAREA RESTAURĂRII MONUMENTULUI ISTORIC „POŞTA VECHE”!

ULTIMA ORĂ ÎN SFÂRŞIT! SĂPTĂMÂNA VIITOARE SE SEMNEAZĂ FINANŢAREA RESTAURĂRII MONUMENTULUI ISTORIC „POŞTA VECHE”!

14 iunie 2017

Singura clădire de poştă rămasă în picioare, din România- va fi restaurată, pe fonduri europene! *Lupta de durată a primarului Drăgulin, acum a dat roade!

Unul dintre punctele cele mai controversate ale imaginii municipiului reşedinţă de judeţ a constituit-o, de aproape 20 de ani, situaţia monumentului istoric „Posta veche”! Construită la sfârşitul secolului al XIX-lea (asemenea multor altor clădiri de acelaşi tip, din toată România) clădirea „Poşta veche” din Călăraşi este- în acest moment- SINGURA CLĂDIRE DE POŞTĂ RĂMASĂ ÎN PICIOARE, dintre cele ridicate în secolul al XIX-lea!
Dezastrul clădirii a început în anii ’90, atunci când acolo au locuit, la un moment dat, chiar familii de rromi, a urmat eroarea conducerii Primăriei din anul 2001 care, atunci când s-a prăbuşit un perete interior, a hotărât să nu finanţeze, sub nici o formă, repararea clădirii, ameninţându-se cu „o lăsăm să cadă!”. După care a urmat încercarea următorului primar, prin aducerea unui finanţator care, însă, s-a apucat să lucreze fără autorizaţiile necesare, aducând dezastrul, vizibil, de câţiva ani!
Atunci când a venit la Primărie, primarul Daniel Ştefan Drăgulin a declarat că unul dintre obiectivele fundamentale pe care îl are în faţă este restaurarea clădirii „Posta veche”. Au urmat câţiva ani (atât durează atragerea de fonduri pentru o asemenea investiţie!) pentru ca, acum, să primim informaţia mult-aşteptată: săptămâna viitoare se semnează proiectul! La Călăraşi! Va fi un eveniment care va declanşa acţiunea de readucere în lumina obişnuită a acestei clădiri care are, de altfel, şi o altă importanţă: în ideea de păstrare a clădirilor reprezentative din centrul vechi, există un patrulater alcătuit din clădirea Prefecturii, fostul sediul al Primăriei Călăraşi, Colegiul Carol I şi… Poşta veche! Dacă şi restaurarea Prefecturii va fi finalizată, iar lucrările la Poşta veche încep, într-adevăr patrulaterul fostului oraş Călăraşi va deveni o mândrie pentru toţi călărăşenii!…