Ultima oră! SCANDAL ÎN PSD CĂLĂRAȘI?!… A FOST SAU NU A FOST STATUTARĂ ȘEDINȚA DE ALEGERI?!…

*Se reclamă lipsa de comunicare! *Când Dragnea anunța amânarea alegerilor, alegerile de la Călărași erau încheiate! *Iar contracandidații Roxana Pațurcă și Sorin Vrăjitoru se retrăseseră din competiție!

FIERBERE MARE!

Acesta este momentul în care lucrurile încep să se întărâte în toate partidele, motiv pentru care vom reveni asupra subiectului, în curând, pentru toate partidele.
Deocamdată, de interes este situația de la Călărași, chiar din PSD! Pe lângă scandalul național – asupra căruia vom reveni – la Călărași s-au încins apele, cu ocazia alegerilor pentru funcțiile de conducere ale filialei călărășene a social democraților din România. Lucrurile sunt la fel de încurcate ca și acelea de la nivel național, în condițiile în care, totuși, aici a fost destul de liniștită, în ultimii ani…

STATUTAR?… NESTATUTAR?…

Este prima întrebare pe care o regăsim în luarea de poziție a deputatului de Călărași, Sorin Vrăjitoru. Acesta pornind de la o realitate conform căreia statutul stabilea următoarea ședință de alegeri pentru anul 2019.

DE CE S-AU GRĂBIT ALEGERILE?

Este întrebarea pe care o regăsim într-un comunicat pe care deputatul l-a și transmis, public!
“Sunt nemulțumit de încălcarea statutului și acest lucru poate fi atacat în instanță pentru că statutul este asimilat actelor administrative. Sâmbătă am fost informați (nu consultați) că se dorește, de către conducerea partidului ca peste 6 zile să aibă loc alegeri pentru funcția de președinte a PSD Călărași și biroul de conducere. Nu s-a ținut cont de faptul că delegații prezenți la conferința ordinară să fie aleși în mod democratic, prin vot, de către organizațiile de bază, ci au fost pur și simplu nominalizați după bunul plac” – spune Sorin Vrăjitoru, deputat PSD de Călărași.

ROXANA PAȚURCĂ – UNELE NEMULȚUMIRI!…

La rândul său, senatoarea de Călărași, Roxana Pațurcă nu vrea să se implice în niciun scandal, în condițiile în care starea de tensiune este aceeași la nivel național, dar a dat, la rândul ei un comunicat prin care a constatat că lucrurile nu sunt în regulă cat timp s iau decizii fără a fi consultat de toată organizația. De altfel Roxana Pațurcă a si stat de vorbă cu Ciprian Pandea căruia i-a reproșat aceste lucruri, primind răspunsul că, în realitate acesta s-ar fi consultat cu primarii!
De altfel se pare ca ar fi avut loc o asemenea întâlnire în care toți au decis într-un fel anume. Repetând faptul că nu vrea să intre într-un scandal, senatoarea a recunoscut faptul că există o stare de tensiune care pleacă de la lipsa de comunicare!

PRIMARUL ȚONE CONSIDERĂ CĂ TOTUL A FOST CORECT!

La rândul său, primarul de la Oltenița, Petre ȚONE, un om recunoscut pentru autoritatea pe care o are în partid ne-a confirmat faptul că este de acord cu modul în care s-au desfășurat alegerile respective, considerând că au fost și statutare și că vor fi și validate, de la centru: “noi am decis împreună și lucrurile sunt evidente, indiferent dacă rezultatele nu convin unora sau altora…
Recunosc că am fost consultat, punctul meu de vedere nu a fost același cu al majorității dar am respectat și respect ceea ce se decide la nivelul organizației de partid! Noi toți l-am delegat pe Ciprian Pandea să decidă așa cum consideră că este mai bine, dându-i libertate deplină în acest sens!

CIPRIAN PANDEA CONSIDERĂ CĂ TOTUL A FOST ÎN REGULĂ!

La rândul său, fostul președinte interimar, actualul președinte ales, așa cum susțin mai mulți membri ai organizației consideră că ședința a fost statutară și merge pe trei lucruri foarte importante:
•alegerile au fost stabilite la nivelul Comitetului Executiv,
•s-au desfășurat conform tuturor normelor legale în vigoare și, mai ales,
•vor fi validate.
“Nu mi-am dorit să fiu neapărat președinte și dacă este nevoie, i-am spus și domnului președinte Dragnea, renunț fără nicio problemă. Dar acum am făcut conform tuturor celor stabilite la nivelul organizației. M-am consultat cu primarii, am solicitat toate punctele de vedere pe care le știam! Deci din punctul meu de vedere lucrurile sunt în regulă și singurul obiectiv pe care îl am este ca în anul 2019 să câștigăm alegerile, la Călărași! Pentru asta trebuie să fim uniți și să îndepărtăm orice zâzanie care nu-și are rostul, mai ales acum!

CE VA FI – VOM VEDEA!

Desigur, fiecare își menține punctul de vedere, așa cum vedeți noi am prezentat la modul echidistant, corect și complet toate punctele care contează și, mai ales, considerăm la rândul nostru că obiectivul final trebuie să fie binele partidului respectiv și nu doar binele individual al fiecăruia în parte!