ULTIMA ORĂ! VIN MEDICI, LA CĂLĂRAŞI!

*Inclusiv medici din… străinătate!

Problema medicilor în România (dar şi la Călăraşi) reprezintă una din cele mai arzătoare situaţii cu care se confruntă instituţiile spitaliceşti din toată ţara! Medici- din ce în ce mai puţini. Se va organiza şi un simpozion pe tema „De ce pleacă medicii din România?“
Păi, foarte simplu, răspunsul nu e complicat- din cauza conducerii României! Indiferent cum s-a numit ea, indiferent ce partid a reprezentat, situaţia a fost, întotdeauna, aceeaşi- nu s-a luat nicio măsură pentru creşterea condiţiilor de activitate ale medicilor din ţară, nu s-a dat niciun edict prin care să se rezolve o serie de probleme cu care se confruntă absolvenţii facultăţilor de medicină. Nici măcar (am scris asta de ne-am plictisit!) nu s-a dat o decizie prin care absolvenţii de medicină, de stat, din România, să fie obligaţi să muncească (câţiva ani) în… România! Ţară care investeşte, din banii cetăţenilor, în pregătirea acestor tineri. Care se pregătesc pe banii statului român, după care salută din mers acelaşi stat român şi pleacă în alte ţări, ţări care n-au băgat un ban în pregătirea lor, dar care au… medici! În România termină, anual, studiile medicicinale mii de absolvenţi, iar România nu are… medici!
Dar asta este, deja, o altă problemă care, cel puţin în acest moment, ne depăşeşte şi pe noi! I-a depăşit şi pe cei care administrează spitalul din Călăraşi, în primul rând Consiliul Judeţean plus Casa de Asigurări.
Una dintre condiţiile admiterii doctorului Laurenţiu Beluşică în calitatea de coordonator medical al spitalului din Călăraşi a fost promisiunea acestuia că va aduce… medici! La Călăraşi!
Lucrurile au început să se mişte, iar în ultima vreme avem câteva semnale extrem de interesante: VIN MEDICI! La Călăraşi! Şi nu doar medici din ţară (câţi vor fi convinşi să vină dacă li se asigură nişte condiţii minimale), dar şi medici din străinătate! Medici din Republica Moldova! Dar şi medici din Orient, absolvenţi ai şcolii de medicină din România, oameni care nu se mai pot întoarce în ţările lor şi care, dacă se dovedeşte că sunt de bună intenţie şi nu fac parte din cine ştie ce reţea teroristă, pot deveni un bun al României şi al poporului român! Care chiar are nevoie de… medici!
Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a pus în practică toate cele solicitate, tocmai pentru ca această problemă să devină una rezolvabilă, la nivelul Călăraşiului. Care, iată, în sfârşit- poate avea medici. Dacă nu se inventează, doamne fereşte, cine ştie ce alte noi probleme care s-o blocheze şi p-asta!…