Un adevărat grup infracțional organizat! “AM FOST ESCROCAȚI!…”

DACĂ ACUZAȚIILE ASTEA SUNT ADEVĂRATE, TOTUL ESTE FOARTE GRAV!…

Am primit la redacție mai multe mesaje, în ultima vreme, din partea unor oameni care, pur și simplu, reclamă că ar fi fost escrocați! De oameni mai mult sau mai puțin cunoscuți pe meleagurile acestea, unii respectabili în aparență, dar care ar fi implicați în niște acțiuni pe care îți este foarte greu să le caracterizezi!
Este vorba despre bani, foarte mulți bani obținuți prin metode care te duc direct la filmele cu escroci ! D’ăia internaționali, să fim bine înțeleși! Nu știm dacă totul este adevărat, respectând punctele de vedere ale tuturor vom publica răspunsurile și precizările tuturor numelor implicate în aceste cazuri.
Începem cu reclamația adresată procurorului de la București – desigur ancheta se va desfășura la Călărași – ale unui membru a unei familii foarte cunoscute pe meleagurile călărășene care reclamă ca ar fi fost da escrocat!
Citiți și vă cruciți!…

PREJUDICIU DE 36500 EURO!
DOMNULE PROCUROR,

Subsemnatul Topologeanu Eugeniu Mircea, dnâin Călărași, de profesie informatician, master în analiză matematică, director executiv al S.C. E-TOP COMPANY S.R.L., vă aduc la cunoștință că am fost prejuducuat cu suma de 36500 euro (sumă purtătoare de dobânzi, conform Contract de împrumut de la Banca Transilvania Călărași), reprezentând contravaloarea reabilitării (refacere structura de rezistență și intrare în legalitate) a imobilului din Călărași, str. Dan Mateescu, nr. 13, de către mai multe persoane asupra cărora planează suspiciunea rezonabilă că formează un grup infracțional organizat din care fac parte notari, conducători de instituții bancare, funcționară din aparatul administrativ, interlopi care se ocupă de infracțiunile de: spălare de bani, evaziune fiscală, flas în înscrisuri, înșelăciune.
Pentru a dovedi cele spuse este necesar să se verifice și legalitatea vânzărilor/ înstrăinărilor succesive care au avut loc anterior încheierii actului de vânzare/ cumpărare cu încheiere de autentificare nr. 882 din data de 31.07.2018 al imobilului din Călărași, str. Dan Mateescu, nr. 13.

DE UNDE A ÎNCEPUT TOTUL:

În fapt, în urmă cu 4 luni, văzând un anunț de vânzare a unei case situate în Călărași, str. Dan Mateescu, nr. 13 și luând legătura la nr. de telefon afișat cu persoana dn spatele telefonului, am aflat că această casă este de vânzare la prețul de 66000 euro.
La întâlnirea programată în aceeași zi s-au prezentat 2 persoane: Vasile Ionuț Valentin și Denis Adin Voda, ei s-au recomandat ca fiind verișori (ulterior, am aflat că nu au nici o legătură de rudenie, singura legătură între ei fiind numita Raiu Iuliana adevărata proprietară acasei). La acea primă întâlnire, Denis Adin Voda mi-a spus că acea casă este de fapt, a mătușii sale Raiu Iuliana, lucru confirmat și de către ea, dar că actele sunt pe numele lui Vasile Ionuț Valentin. Când am întrebat de ce au făcut așa, ei mi-au spus că așa procedează de obicei în afacerile imobiliare pe care le derulează frecvent.
Mi-au prezentat casa ca având și instalație electrică, instalație sanitară și o fosă septică și mi-au spus că prețul ei este de 66000 euro. La instalația electrică Vasile Ionuț a recunoscut că ar mai fi puțin de lucru, dar că o va finaliza el atunci cînd se va ajunge acolo cu lucrările.
În urma vizionării casei am spus că sunt interesat și că îmi doresc să o cumpăr.

ADEVĂRATUL PROPRIETAR

Ulterior, am aflat că Raiu Iuliana este într-adevăr un dealer imobiliar, întrucât și un prieten de-al meu, Valentin Emanoil – managerul spitalului județean Călărași și-a cumpărat un apartament de la ea. De altfel, am fost cu Valentin Emanoil la Raiu Iuliana și am discutat împreună condițiile de cumpărare ale case (documente, preț, timp necesar întocmirii actelor).
Când am vizualizat în detaliu casa am observat că, într-adevăr, termopanele aveau numele ei lipit pe benzi, iar muncitorii pe care i-am angajat ulterior au confirmat că Raiu Iuliana este adevăratul proprietar al casei și că au mai lucrat pentru ea atât la această casă în alt moment al lucrărilor, cât și la alte case pe care Raiu Iuliana le-a cumpărat și le-a revândut rapid după o minimă amenajare.
Faptul că Raiu Iuliana era persoana care plătise de fapt casa și persoana de legătură dintre mine și Vasile Ionuț (care nu-mi inspira încredere prin stilul neconformist pe care îl afișa), a fost un plus de încredere pentru mine pentru că pe ea o cunoșteam.
Raiu Iuliana este administratorul terasei Class care își are sediul chiar pe strada noastră. Prin intermediul acestei terase am interacționat în câteva rânduri cu ea, părând o persoană onorabilă.
Am decis să cumpăr această casă întrucât mi s-a părut o achiziție bună.

EVALUAREA!…

Am mers cu actele la OTP Bank Călărași, la doamna Leriu Florina, directoarea băncii, unde aveam și cardul de salariu și am declarat că îmi doresc să iau un împrumut pentru a achiziționa această casă la prețul de 66000 euro.
În urma evaluării casei de către expertul autorizat acreditat de OTP Bank venit de la București, cas a fost evaluată la suma de 67000 euro (Raport de evaluare efectuat de S.C. East Bridge S.R.L. Cu nr. Înregistrare 12605/EB/02.05.2018 – evaluator Mihai Dumitrescu). Cu această ocazie, expertul a constatat că planurile casei nu erau conforme cu realitatea fizică din teren: casa avea un regim de P+M în acte, iar pe teren era P+1+M.
Din acest motiv banca a decis că trebuie să rezolv această problemă de neconformitate înainte de a o considera o garanție viabilă.
Am crezut că este o decizie internă a OTP Bank Călărași, fapt care m-a făcut să mă gândesc la o altă bancă.
Numita Raiu Iuliana, mi-a recomandat-o pe doamna directoare de la CEC, Victorița Baicu, ca fiind o prietenă bună a dânsei, vecină de bloc și colaborator la un proiect european pe care îl pornise, un START-UP derulat prin CEC și care îi mai facilitase și alte împrumuturi bancare. Așa că am sunat-o la telefon pe directoarea CEC Bank Călărași care m-a primit imediat, a fost foarte amabilă și mi-a promis că mă va rezolva sigur.
La CEC Bank a urmat o nouă evaluare a casei, o nouă analiză, iar concluzia a fost aceeași: actele casei nu erau conforme cu realitatea, iar valoarea de la evaluarea CEC-ului a fost mai mică decât cea de la OTP Bank. Mai mult, experta CEC a fost mai reticentă, atrăgându-mi atenția că această casă fusese cumpărată în urmă cu 2 luni la un preț de 22000 euro – vânzare autentificată prin Biroul Notarial Șerban Angelica (casa neavând la momentul respectiv toate înscrisurile legale în cartea funciară, intrarea în legalitate fiind făcută de mine ulterior, iar casa fiind declarată la o valoare sub baremul obligatoriu al Notariatelor).
Concluzia reprezentanților CEC Bank Călărași a fost aceeași:
Pentru a putea lua un credit bancar și a gira cu această casă ea trebuia să intre în legalitate cu actele, iar pentru a fi mai bine evaluată ne-au recomandat să o facem locuibilă.
Am vorbit cu Raiu Iuliana și cu Vasile Ionuț în legătură cu această concluzie a băncii.

INVESTIM NOI! ȘI NE VA ÎNAPOIA BANII!

M-am întâlnit cu Raiu Iuliana la terasa Class în prezența lui Valentin Emanoil și mi-a spus că în momentul de față nu se poate antrena la o asemenea cheltuială cu casa pentru că tocmai își renovează terasa și mi-a recomandat să mă ocup eu de toate lucrările care vor fi necesare pe cheltuiala mea, pe care, ulterior, să mi le ramburseze în momentul în care va primi banii de la CEC Bank. Investind bani în casă și făcând-o și locuibilă, valoarea evaluată finală urma să fie mult mai mare, iar ea pretindea o sumă de 66000 euro, sumă pe care o solicitase inițial, diferența urmând să mi-o restituie când va primi banii e la CEC Bank.
Am început acțiunea de intrare în legalitate la Primăria Călărași.
Am efectuat documentația de intrare în legalitate a mansardei deoarece inițial a fost autorizată o locuință în regim de înălțime P+M, recepționată de către Primăria Municipiului Călărași cu regim de înălțime P+M și înscrisă în cartea funciară la OCPI, deși în teren era executată o clădire cu regimul de înălțime P+1+M.
Pentru intrarea îm legalitate, conform Ord. 839/2009 art. 59, a fost necesară efectuarea unei expertize tehnice (la cerința de calitate „stabilitate și rezistență mecanică”), de altfel solicitată și prin certificatul de urbanism nr. 327/11.06.2018. Expertiza tehnică pentru rezistență a fost efectuată de firma CECAS PROIECT S.R.L. (ing. Manea Dorin și ing. Manea Cecilia, din Călărași) care a ajuns la concluzia că această casă comportă un risc seismic maxim, gradul de rezistență estimat: NUMAI 22%. A rezultat ca fiind necesar consolidarea stâlpului central și a grinzilor aferente de la parter, ca și realizarea unei nervuri din beton armat de acces la etajul 1. De asemenea, au fost realizate modificări la instalația sanitară și electrică aferente acestor modificări.
Amenda aplicată de inspectorul Primăriei pentru nerespectarea planului inițial plus toate avizele aferente (autorizația de construire, comisioanele ISC, expertiele efectuate), le-am achitat eu în numele proprietarului din acte al casei (Casile Ionuț).
Am început lucrările de consolidare, lucrare pe care am efectuat-o cu o firmă autorizată cu diriginte de șantier, maistru plus 9 muncitori care au lucrat o lună. Lucrarea a costat peste 30000 euro, bani pe care i-am achitat eu integral.
Expertul în instalații sanitare a constatat că de fapt casa nu avea fosă septică, iar electricienii chemați au constatat că TOATĂ instalația electrică trebuie refăcută.
În urma finalizării lucrărilor și a înscrierii în cartea funciară a casei a tuturor modificărilor (prin firma Komora), CEC Bank a făcut o evaluare finală și a estimat casa la 100000 euro.Această sumă ar fi compusă din 81000 euro credit bancar și aproximativ 19000 euro (85130 lei) avansul pe care trebuia să îl plătesc eu în contul cumpărătorului.
Cum deja noi investisem peste 36500 euroăn această casă, am stabilit cu Raiu Iuliana și cu Vasile Ionuț ca să-mi rstituie suma de 36500 euro, după ce banca îi virează creditul pe care îl angajasem și eu îi viram vansul stabilit prin bancă, iar Raiu Iuliana prin interpusul Vasile Ionuț să-și păstreze suma de 63000 euro (diferența fiind asumată de Raiu Iuliana pentru lucrările la fosa septică li o foarte mică sumă pentru instalația electrică).
Deci, suma de plată pe care Vasile Ionuț trebuia să o returneze este de 36500 euro, sumă pe care el o confirma în fața directoarei CEC Bank, a celorlalți reprezentați ai CEC-ului (d-na Manda Mirela, d-na Constantin Daniela), notar Barbaresso Crina Beatrice, mama mea, dr. Topologeanu Gabriela (există înregistrări ambientale multiple care ot dovedi ușor înțelegerea).
Pentru că mama mea, dr. Topologeanu Gabriela nu a avut încredere în aceste persoane, în dimineața zilei în care i-am virat vansul de 85130 lei în contul lui Vasile Ionuț a insistat să facem un act de împrumut între mine, Topologeanu Eugeniu Mircea (ca împrumutator) și Vasile Ionuț Valentin (ca împrumutat) cu martor Topologeanu Gabriela pentru suma reală de 36500 euro la cursul BNR, act pe care l-am făcut în 27.07.2018 și l-am semnat toți trei.

NOTARIAT – CU DEDICAȚIE?!…

Pentru efectuarea actelor de vânzare/cumpărare directoarea CEC-ului ne-a spus ca CEC Bank Călărași lucrează NUMAI cu Biroul Notarial Barbaresso Crina-Beatrice.
Cu toate că suntem călărășeni vechi, totuși nu știam căexistă un notar în Călărași cu acest nume, însă atât directoarea CEC-ului, cât și Vasile Ionuț m-au asigurat că este o persoană de încredere și că doamna notar ne face o concesie și ne primește chiar în perioada aceasta a concediilor. De altfel, s-a dovedit că doamna notar Barbaresso Crina Beatrice s-a prezentat la notariat în momentul în care Vasile Ionuț a apelat-o telefonic.
Tot pe fondul neîncrederii legate de aceste persoane, mama mea a fost la CEC Bank Călărași și a discutat cu d-na directoare Baicu Victorița cerându-i garanții că tranzacția se va face în deplică siguranță și că ne vom recupera banii investiți în casă. Doaman Baicu Victorița a asigurat-o pe mama mea că nu va fi nici o problemă, că tranzacția se va face în biroul dânsei în deplină siguranță și că tranzacția va fi încheiată în momentul în care Vasile Ionuț se va duce la sfârșit la notar să dea o declarație pe propria răspundere că a intrat în posesia banilor, iar în acel moment doamna notar nu o să îi primească declarația decât dacă vorbește cu mine și îi confirm că mi-am primit suma datorată de Vasile Ionuț.
Am ajuns la Biroul Notarial Barbaresso Crina Beatrice marți 07.08.2018, eu, soția mea, Topologeanu Ana Maria (care născuse prin cezariană și se externase de 24 de ore), Vasile Ionuț Valentin și un reprezentant CEC Bank Călărași – Doamna Constantin Daniela. Eram 4 persoane, inclusiv notarul de fațăatunci când i-am transmis doamnei notar că Vasile Ionuț Valentin trebuie să îmi returneze aproape 169000 lei. Vasile Ionuț a confirmat.
Doaman notar a spus că asta este înțelegrea noastră și că putem merge pe încredere. A spus: „Să înțeleg că este o problemă de încredere?” și apoi, adresându-mi-se mie: „Haideți, trebuie să aveți încredere pentru că Ionuț a semnat actul și sunteți practic proprietar”. După ce mi-a spus că trebuie să am încredere mi-a oferit o cruciuliță, lucru care m-a făcut să-mi sporească încrederea în această persoană evlavioasă.
Când i-am cerut doamnei notar ca să introducă o clauză în contractul de vânzare cumpărare în care să se stipuleaze suma cheltuită de mine pentru această casă în contul proprietarului Vasile Ionuț și pe care acesta trebuie să mi-o returneze, doamna notar mi-a spus că are contractul compus pe calculator clasic fără clauze și când am insistat să-mi autentifice actul de împrumut între mine și Vasile Ionuț ca persoane fizice, doamna notar a precizat că nu poate să facă acest document spunându-mi că are la dispoziție un timp limitat („o oră”) și că trebuie să ne grăbim să mergem la bancă și să-i fac transferul lui Vasile Ionuț Valentin avansul din contul meu.
Eu i-am comunicat soamnei notar că nu sunt pregătit finaciar pentru a plăti la momentul efectuării actelor onorariul dânsei de 6513 lei, dar Vasile Ionuț s-a oferit să plătească el această sumă în locul meu doamnei notar, care mi-a strecurat ulterior factura+chitanța în mapă, fără ca eu să semnez de primire și să-mi asum aceste documente.

A SCOS BANII! ȘI… NE-A LASAT CU OCHII ÎN SOARE!

A rămas să mergem la CEC Bank cu actul de vânzare/cumpărare pentru ca CEC-ul să transfere creditul de 81000 euroîn contul vânzătorului și să programăm data când vom scoate împreună banii de la CEC Banl Călărași.
Vasile Ionuț Valentin s-a programat pentru a scoate banii peste două zile, adică în data de 08.08.a.c., pentru a evita un comision de tragere de urgență de 1%.
În dimineața zilei de 08.08.a.c. La ora 09:00 l-am sunat pe Vasile Ionuț pentru a ne întâlni și a-mi returna suma de bani datorată de 36500 euro.
Mi-a spus că ne întâlnim peste 2 ore.
Între timp, am fost suant de la CEC Bank Călărași de doamna Manda Mirela și am fost anunțat că Vasile Ionuț a scos banii cu o zi înainte, pe data de 07.08.2018.
Am încercat să vorbesc cu doamna notar, dar avea pe ușă că este în concediu de odihnă în aceeași perioadă (08-10.08.2018). Precizez că nu am nr. de telefon mobil al doamnei notar.
Știam de la directoarea CEC Bank că Vasile Ionuț Valentin mai are de dat o declarație la notariat ca să se poată finaliza tranzacția. Am sunat-o pe doamna directoare a CEC Bank și am întrebat-o când o să poată da declarația Vasile Ionuț în fața notarului și mi-a confirmat că dăduse declarația cu o seară mai înainte (când doamna notar era în concediu).
Am sunat-o pe Iuliana Raiu care părea foarte surpinsă și extrem de alarmată că Vasile Ionuț nu e cu mine la bancă ca să scoată banii și să-mi dea partea mea de 36500 euro la care ne-am înțeles (am înregistrarea telefonică a discuției). Ulterior, a spus că împreună cu nepotul ei, Adin Denis Voda, a făcut 300km ca să-l găsească pe Vasile Ionuț.
Am înregistrarea conversației.

AM FOST ESCROCAȚI…

În cursul următoarei zile, Vasile Ionuț mi-a răspuns la telefon și mi-a spus că nu am avut nici o înțelegere și înțelegrea a fost „să-mi vândă casa cu 103000 (!!!) euro și că acești bani i-a și primit”. Am înregistrarea conversației. De fapt, el primise 98000 euro!
Am mai multe înregistrări din care rezultă înțelegerea noastră mutuală și în care el confirmă suma pe care urmează șă o returneze ca find aportul nostru în infrastructira casei.
Atunci am înțeles că am fost escrocat de aproape 36500 euro.
Iuliana Raiu a spus că ea nu știe ce s-a întâmplat cu banii și nici cu Vasile Ionuț și că de fapt nu este cas ei și „să fac tot ce trebuie să-l găsesc și să-mi recuperez banii”.
Același lucru, cu aceleași cuvinte, mi l-a transmis printr-un mesaj SMS d-na directoare a CEC Banl Călărași.
Ulterior, eu l-am văzut pe Vasile Ionuț în prezența ei în repetate rânduri, lucrând nestingherit la terasa Iulianei Raiu și când l-am abordat mi-a spus „să-l las în pace că nu îmi datorează nici un ban și să nu-l mai stresez că se duce la Poliție și mă reclamă”, lucru pe care l-a și făcut.
Precizez că și eu m-am dus la Poliție a doua zi (pe 09.08.2018) când am realizat că Vasile Ionuț nu mai răspunde la telefon și că practic am fost escrocat, iar polițiștii mi-au spus ca să fac o plângere cât mai completă, dar că ei nu cred că voi mai recupera vreun ban.
Ulterior, în urma căutărilor făcute pe site-uri online de dosare și procese am aflat că Iuliana Raiu este cercetată în multiple dosare penale, ea nețănând cont de nici o instituție a statului.
Când am început să întreb prin oraș despre activitatea infracțională a numitei Raiu Iuliana am aflat că ea se află într-o rețea de spălare de bani și că în spatele ei ar fi un celebru interlop din județul Călărași judecat pentru trafic de persoane, prostituție, atac armat, spălare de bani și am fost sfătuit pentru binele familiei mele să uit de pagubă și să nu-i mai deranjez pe infractori pentru că nu am nici o șansă să rezolv ceva.
Am fost la doamna notar când s-a întors din concediu și m-a primit foarte distant și protocolar (și-a schimbat radical atitudinea) și mi-a zis că a avut grijă să se acopere și poate demonstra organelor abilitate că și-a făcut datoria. Practic, m-a dat afară în câteva minute. De altfel, d-na notar, într-o discuție telefonică cu d-na directoare de la CEC Bank Călărași (discuție care a avut loc în data de 13.08.2018, ora 11:17, discuție care a durat 8 minute și 17 secunde), recunoaște că i-am solicitat să autentifice un contract de împrumut într persoane fizice și că a refuzat „pentru că se grăbea” și că ne-a chemat a doua zi (când se afla în concediu!!!)ș iar atunci când doamna directoare CEC Bank a întrebat-o de ce nu a anunțat că Vasile Ionuț a dat declarația pe proprie răspundere că și-a primit banii (declarație pentru care a vent de acasă!!!) a spus că a omis.
Menționez că în data de 09.08.2018 (a doua zi după ce fusesem escrocat), de pe un nr. de telefon necunoscut, am primit prin aplicația Whatsapp o serie de manele, melodii-mesaj relevante pe care le consider amenințări la adresa mea și pe care vi le anexez pe stick.
Domnule Prim Procuror, din expunerea pe care v-am făcut-o consider că există suspiciunea rezonabilă că am fost victima unui grup infracțional organizat care funcționează în raza județului Călărași și care se ocupă de spălare de bani, evaziune fiscală, fals în înscrisuri, înșelăciune, deturnare de fonduri europene.
În probarea cauzei pot face dovada celro declarate cu înscrisuri, martori, înregistrări audio telefonice și ambientale făcute de mine pentru a-mi proba cauza.