Un exemplu – “AGNEZA ” – UN SIMBOL!…

*Investitorul autohton – singurul căruia îi pasă de cetățenii români!

O ÎNTÂMPLARE LA ÎNCEPUT DE AN…

Această situație a fost relatate de un călărășean care s-a întors fix a doua zi din noul an la Călărași, după ce și-a petrecut revelionul undeva, la munte. Soția dorea să pregătească ceva ușor, după atâtea porcării-cum le zice produselor de porc în această perioadă, motiv pentru care s-a oprit la un supermarket de la intrarea din Călărași pentru a lua carne de pui ca să facă șnițele. Surpriză! Surpriză! Raftul de carne era gol, gol goluț! A plecat la un alt supermarket, din interiorul orașului, pentru că așa este la Călărași, nu ca în toată lumea, supermarketurile fiind așezate la marginea orașului pentru a nu distruge comerțul autohton! În România, în general și la Călărași, în special supermarketurile au fost aduse în cele mai populate zone ale orașului, distrugând, practic, comerțul autohton!

A intrat și în acel super magazin și, deja nu mai era o surpriză – rafturile la carnea de pui era gol! Deja lucrurile depășeau orice putere de imaginație – cică trăim într-o economie de piață, nu-i așa (?)– motiv pentru care a mers în celălalt supermarket, aflat foarte aproape de cel din care tocmai ieșise. Aici – și mai tare – era pusă o pânză, și mușamaua care acoperea rafturile respective, unde ar fi trebuit să fie carne de pui!

SONY DSC


ATUNCI SOȚUL A AVUT O IDEE:

–Auzi, ce-ar fi să mergem la “Agneza”? Pun pariu că acolo vei găsi! Neîncrezătoare, soția l-a ascultat pe soț și s-au îndreptat către complexul cunoscut, pe vremuri drept… Farfuria! Astăzi devenit un reper , un magazin care a rezistat concurenței teribile a supermarketurilor din mijlocul orașului, cum se întâmplă la Călărași! Surpriză totală pentru necunoscători – pariu câștigat pentru soț: era carne de toate felurile! Iar carnea de pui, proaspătă, provenea de la “Euroavi”! O altă marcă din Călărași!

ÎN LOC DE CONCLUZII…

Concluziile le puteți trage dumneavoastră, noi doar ne permitem să avansăm ideea că investitorului autohton chiar îi pasă de oamenii din Călărași! Ceea ce, firesc nu este cazul celor de peste mări și țări care vin aici să-și facă profit și nu le pasă lor dacă se găsește marfă la începutul anului, când teschereaua este plină! Pentru ei!…

SONY DSC