Un fenomen! IAR A BUBUIT CERUL CĂLĂRAȘIULUI!

*În continuare… mister! *Nici un comunicat oficial! *Desigur, în colonie nu avem niciun drept să aflăm ce ni se întâmplă! *E drept că avioanele militare americane fac ce vor pe cerul Bărăganului, nu-i bagă nimeni în seamă!

“A BUBUIT CASA”?!…

A fost întrebarea disperată a unor oameni din Călărași, joi după-amiază, atunci când, dintr-o dată, un zgomot foarte puternic s-a auzit, însoțit de o cutremurare a pământului!

NU ERA CUTREMUR!

Nu fusese niciun accident în preajmă! Pentru că bubuitura se auzise din cer! Desigur, mulți oameni din Călărași și-au adus aminte că acest fenomen s-a mai petrecut cu ceva timp în urmă, atunci când au circulat tot felul de informații în legătură cu tot ceea ce se întâmplase, în realitate, în acel caz! Atunci a fost un comunicat semioficial în care se vorbea despre un bang sonic, un fenomen obișnuit practic, dar care, acum s-a auzit pe cerul Călărașiului!

ACUM, ADICĂ…ATUNCI!

Pentru că acum nu s-a mai dat niciun fel de comunicat, nimeni nu a mai transmis nimic, dovadă că ne-am obișnuit și cu asta! Cei care se pricep la ceea ce înseamnă asemenea evenimente ne-au amintit că lucrurile sunt foarte clare pentru specialiștii: așa se întâmplă atunci când avioanele cu reacție provoacă bangul sonic, iar acesta este resimțit de populație! Desigur, fenomenul se petrece în altă parte decât în zona protejată, acolo unde sunt locuitori, chiar zeci de mii de locuitori cum este cazul municipiului Călărași! Dar cine să țină seama de toate acestea. Vorba cuiva – când traiești în colonie, nici măcar nu-ți mai dau socoteală pentru ceea ce se întâmplă!

DESIGUR, AU MAI FOST FENOMENE CIUDATE!

De altfel, unii oameni din Călărași și-au reamintit și de alte fenomene ciudate, inclusiv acele experimente sau exerciții care s-ar fi făcut în anumite zone apropiate de aeroportul de la Fetești, acolo unde, de altfel, se garează și avioanele despre care este vorba. Și acolo lucrurile erau ciudate pentru că pe lângă militari români care erau implicați în acel eveniment apăreau și militari ai altor armate, prezenți la locul respectiv! Nimeni nu a dat, nici atunci vreun comunicat, nimeni nu ne-a băgat în seamă cum, probabil se va întâmpla și acum! Motiv pentru care demarăm noi o dezbatere publică împreună cu dumneavoastră, cititorii noștri, oamenii din Călărași pe care îi întrebăm:.
Dumneavoastră ce credeți că a fost acel zgomot îngrozitor care s-a auzit la Călărași, joi după-amiază?!…
Vom reveni! Că avem cu ce!…