Un film zguduitor – la Călărași!

EMOȚIE DE NECUPRINS!…

Acestea ar fi cuvintele care extrag esențialul din tot ceea ce s-a petrecut în sala mare a Centrului Cultural “Barbu Știrbei”, cu ocazia premierii filmului –. “Între chin și… Amin”!
Emoție privind toate cele care s-au întâmplat în anii grei ai începutului comunismului în România, dar și emoție artistică în fața interpretării excepționale a tinerilor artiști, ca să nu mai vorbim de emoția filmului realizat de Toma Enache, un prieten al călărășenilor! Mai mult decât atât, filmul aduce și emoția participării la un act caritabil pe care Elena Nicolache și domnișoara doctor Silvia Velescu l-au realizat și de data aceasta, alături de actul artistic propriu-zis!

CRONICA FILMULUI…

Nu este de povestit, este de văzut, iar tot ceea ce se vede impresionează! Dincolo de duritatea multora dintre secvențe, alternanța dintre acestea și momentele de vis, de trăire sufletească, de dragoste, de iubire reprezintă un excepțional joc artistic pe care Toma Enache l-a realizate în acest film! Mai mult decât atât, este un film care impresionează, adică exact ceea ce trebuie să se afle în centrul de interes într-un act artistic!

DIN NOU – PREMII,
LA CĂLĂRAȘI!

Și de data aceasta Direcția pentru Cultură Călărași a realizat momente care rămân în arhiva de aur! Prof.dr. Sorin Danciu a instituit, deja, o regulă ca la toate manifestările de acest gen să le fie oferite marilor artiști premii, titluri, simboluri care onorează, în primul rând Călărașiul!
Titlul ”Simbol Cultural pentru Călărași” a fost oferit regizorului Toma Enache, dar și pentru doi dintre cei mai importanți artiști prezenți pe ecran!
Este vorba despre Ioachim Ciobanu – fiul marelui actor Ilarion Ciobanu – într-un rol excepțional, un rol de o duritate care te cutremură! Așa cum spunea Sorin Danciu – “trebuie să fii un mare actor ca să poți să-i convingi pe spectatori că ești un prost, ori un mare nenorocit”! Celălalt titlu i-a fost oferit tinerei artiste Kira Hagi care nu a putut fi prezentă în sală, dar a fost pe ecran, impresionând pe toată lumea!