Un mare succes! SIMONA HALEP – LA CĂLĂRAȘI!

UN EXEMPLU PENTRU CEI TINERI!

Este, dacă vreți, cel mai important element din toate cele care s-au petrecut în această zi minunată pentru Călărași, chiar dacă din punct de vedere meteorologic a fost vânt… zăpadă, viscol în toată regula!
Sala de spectacole a Centrului Cultural Barbu Știrbei a fost luată cu asalt de tineri! A fost o decizie înțeleaptă a conducerii municipiului Călărași ca în tot acest eveniment cei mici, cei tineri să fie prezenți în prin-plan, să se întâlnească față în față cu acest exemplu!
Simona Halep – un om tânăr, un om care a muncit și muncește foarte mult, un om care își păstrează respectul respectând tot ceea ce este în jurul său, un exemplu pentru România! A fost minunat faptul că documentul de cetățean de onoare al municipiului Călărași i-a fost înmânat, simbolic de un tânăr reper pentru Călărași, în acest moment!

Impresionant!
TITLUL DE CETĂȚEAN DE ONOARE A FOST OFERIT DE PROGRAMATORUL ECHIPEI NAȚIONALE DE ROBOTICĂ A ROMÂNIEI!

Momentul festiv în care a fost înmânat titlul de cetățean de onoare Simonei HALEP l-a adus în centrul de interes pe Radu Dumitrescu, elev al Colegiului Național Barbu Știrbei, programatorul echipei naționale de robotică a României! Câștigător al competițiilor internaționale de robotică!

AROMÂNII AU MOTIVE DE MÂNDRIE!

I-am admirat, întotdeauna pe “machidoni”, cum le zic oamenii din Călărași, dintotdeauna pentru respectul pe care îl au pentru tradiție, pentru faptul că își mențin toate cele ce le-au moștenit de la străbunii lor !
Iar întreaga manifestare a stat sub spiritul “armânesc”, așa cum le place lor să se prezinte, iar Simona a fost, cu adevărat, o “armâmcă” excepțională!…

POLITICA S-A DAT LA O PARTE! CU ÎNȚELEPCIUNE!…

Desigur, nu existau riscurile de pe stadion, așa cum a pățit Gabriela Firea, dar decizia celor care au organizat întregul eveniment de a nu apărea decât în calitate de simpli spectatori a fost una primită cu multă bucurie de toți cei prezenți!
Într-adevăr, a fost frumos să-i vezi pe toți cei tineri cum priveau la tânăra care le poate deveni un model! Iată, deci că se poate! Dacă muncești foarte mult dacă părinții tăi cred în tine și depun eforturi pentru asta, dacă tu le răsplătești așteptările, drumul este unul de succes!…
Desigur a fost și momentul de final când primarul a urcat pe scenă, dar faptul că în momentul oficial a fost oferită șansa celor tineri să se afirme este un lucru excepțional! Pentru ei!…
Și să lămurim și aici lucrurile – așa cum am mai spus-o, inițiativa a aparținut armânilor din Călărași, în frunte cu Gheorghe Zicu, e mândria lor Simona, pentru ei a venit în primul rând, alături de ei s-a bucurat până la capătul acestei sărbători!

DANSEAZĂ, “MACHEDOANCA”, DANSEAZĂ!

Desigur, această formulă a fost spusă cu multă simpatie, chiar cu dragoste pentru Simona, un simbol al etniei din care provine!… Excepțională prezența atât de populară a tinerei care s-a apropiat de Călărași cu această ocazie! Fără niciun fel de complexe, cu toată deschiderea, cu bucuria de a aduce bucurie, Simona. Halep a fost o emblemă aplaudată de toată lumea! Mai mult decât atât, bucuria pe care au resimțit-o toți cei care au participat la aceste evenimente a fost una care va intra în istoria inimilor!

ACUM S-A VĂZUT ROMÂNIA REALĂ!

Am mai spus-o, o spunem și o vom tot spune – România nu este ceea ce se vede la televizor, nici ceea ce se agită pe așa-zisele pagini de socializare! România profundă, România concretă este aceasta, România oamenilor de bun simț, de bună credință, oameni care știu să se bucure de tot ceea ce este românesc! Și apreciază valoarea, în toată valoarea ei!
Îți mulțumim Simona că exiști! Și vom fi cu sufletul alături de tine, mereu!…