Vai de capul nostru!… “ÎNGÂMFATUL” E… ”OBRAZNIC”! DAR ȘI PROST!…

Să fim bine înțeleși, nu murim de grija nimănui, nu facem – cum își închipuie ei, în prostia lor – revista presei, pentru că la ei nu despre presă este vorba! Facem, dacă vreți – revista proștiilor! Ceea ce este cu totul și cu totul altceva!…
Și asta nu pentru că n-am avea subiecte, din contră, publicăm știri noi zi de zi – în ediția tipărită și în mediul on-line unde deținem – oficial! –supremația numărului de vizitatori – fiind un ziar care are, zi de zi informații complete.
Am făcut-o la îndemnul cititorilor noștri! Care sunt mai puțin familiarizați cu erorile pe care le pot face unii semianalfabeți care se dau…ziariști, deși dacă le dai o dictare, la o conferință de presă, fug – trei sferturi dintre ei – ca potârnichile! Deci motivul real a fost scoaterea în evidență a erorilor, prostiilor, idioțeniilor, analfabetismelor prezentate în fața cititorilor, mai ales pe ecrane, pentru că pe pagină tipărită – mai rar!
Habar nu am avut c-ar fi apărut reacții până când am fost sesizați de cititori scandalizați care ne-au informat că unul dintre ei s-a simțit ofuscat tare și începe să dea lecții, culmea, unui profesor doctor în Franța, acolo unde nu există rușinea doctoratelor din România!
Care profesor a mai avut de-a face cu idioți ce l-au reclamat, de-a lungul timpului, pe la toate instituțiile, de la ANI la tot felul de …parchete, totul încheindu-se în favoarea profesorului, pentru că mai sunt și oameni normali la cap în țara asta!
Așa am ajuns să citim tembelismele celui pe care l-am făcut “celebru” cu povestea cum a făcut el facultatea!
Mergea ta’su cu porcul, biciuindu-l pe stradă, în drum spre facultate, iar când l-au întrebat oamenii de ce dă în animal, a răspuns :”Nu, ăsta este porcul pe care îl duc ca să ia animalul ăla examenele la facultate”!
N-a făcut, în viața lui, activitatea pentru care a studiat în facultate! A “reușit”-cu ghilimelele de rigoare – să distrugă afacerile pe care i le-au lăsat moștenire înaintașii săi, din această cauză devenind celebru sub numele de “Faliment”!
În schimb a făcut evaziune, a furat bani pe carnetul negru pe care noi chiar îl avem! A împrumutat, ca prostul, bani de la cămătari pe care nu i-a mai putut da înapoi așa că a fugit din oraș ca să nu-l omoare ăia! Cu tot cu fi’su !… Atunci când ziarul nostru l-a apărat, în fața cămătarilor!…
Și acum, când scrie “dacă călărășenii” – în cazul lui cacofonia e admisă, poftă bună! – cretinul nu se bagă sub pat, ci are tupeu pentru că este un …”îngâmfat obraznic”!…
Desigur, noi nu ne enervăm, doar …”ne râdem”de halul în care a ajuns presa, din păcate și la Călărași!
P.S.-Apropo de pleonasm, deși pentru mintea atacată de sindromul “obsedatului textual” este mai greu să priceapă! Până să “te întorci înapoi” sau să “avansezi înainte”, “moș bătrân” la cap termină cu acest “atac agresiv”!Pentru că “ îngâmfat “ înseamnă “insolent”, “arogant”– adică sinonimele lui… ”obraznic”! Ceea ce era de demonstrat!…(T)

Gogu Pintenogu’ zis și
“Filosofu’ Gogu”