VASILE ILIUŢĂ DUPĂ 2 ANI DE MANDAT!

*Preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuță a prezentat un raport al activităţii Consiliului Judeţean la doi ani de mandat.

172 DE MILIOANE DE EURO PENTRU PROIECTE!
Consiliul-Judetean-Calarasi-s
Încă de la preluarea mandatului din 2016 până în prezent Consiliul Judeţean a reușit să acceseze 172 de milioane de euro pentru proiecte de infrastructură, sănătate, construirea unor case tip ANL, reabilitarea mai multor instituții de învățământ și sport.

LA SPITAL AVEM RMN, CT DAR ŞI MEDICI!
manager-spital
Spitalul judeţean cel care a avut întotdeauna un deficit în ceea ce priveşte cadrele medicale sau în ceea ce priveşte aparatura a fost primul proiect de pe lista conducerii Consiliului Judeţean. În 2017, s-a reuşit aducerea primului aparat RMN, fiind de foarte mare folos cetățenilor, dar și un nou computer tomograf. A urmat construirea unui corp nou dar și aducerea a peste 20 de medici de specialitate.

INVESTIŢII LA DIRECŢIILE SUBORDONATE
biblioteca-noua-1440x564_c
Reabilitarea bibliotecii „Alexandru Odobescu”, secția copii, dar au fost reluate şi lucrările la noua Bibliotecă Judeţeană. Dotarea cu echipamente performante pentru direcţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean.

95 MILIOANE DE EURO PENTRU INFRASTRUCTURĂ!
Raparatii-drumuri
95 de milioane de euro pentru infrastructură în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea drumurilor. Este un proiect în care se investește destul de mult, de aceea au fost aduse echipamente profesionale pentru reconstituirea si îngrijirea drumurilor județene. În județul Călărași sunt aproximativ 600 de km de drumuri județene, iar peste jumătate dintre ele sunt asfaltate, urmând ca cealaltă jumătate să fie făcută în cel mai scurt timp.

DUNĂREA CĂLĂRAŞI ÎN LIGA I ŞI UN STADION MODERNIZAT!
stadion-calarasi
Echipa Dunărea Călărași a reușit să intre în Liga I, dar şi pentru celelalte sporturi s-au făcut investiţii. Promovarea Dunării Călăraşi a „obligat” conducerea Consiliului Judeţean şi la modernizarea Stadionului Municipal „Ion Comșa”, urmând ca rezultatul să apară înaintea primului meci jucat în Liga I al echipei călărășene. Preşedintele Vasile Iliuță își dorește foarte tare ca primul meci să fie jucat acasă, deci procesul de modernizare va fi destul de rapid. De modernizare se ocupă îndeaproape directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul CJ Călărași, Eduard Grama, care susține că „primul meci din LigaI îl vom juca acasă!”

PALATUL PREFECTURII O PRIORITATE!
prefectura-calarasi-e1493190072273-1440x564_c
Prefectura unul dintre obiectivele importante pentru municipalitate. Consiliul Judeţean a reușit obţinerea de fonduri europene pentru reabilitarea Palatului Prefecturii. acesta fiind cel de-al doilea obiectiv important de pe lista priorităţilor.

DEZVOLTAREA JUDEŢULUI O PRIORITATE
DSC_4423-700x481
Președintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă spune că „Pentru mine orice sesiune de deschiderea proiectelor înseamnă o prioritate pentru judeţul Călăraşi, să fim prezenţi şi să aducem bani în judeţul Călăraşi! Numai aşa vom schimba viaţa socială în judeţul Călăraşi! Cu multă muncă a întregii echipe, răbdare dar şi atragerea de fonduri europene vom reuşi să dezvoltăm judeţul Călăraşi!”