VIZITA DELEGAŢIEI CHINEZE DIN PROVINCIA QINGHAI ÎN JUDEŢUL CĂLĂRAŞI

chinezi 1

O delegaţie chineză formată din 7 personalităţi administrative din provincia Qinghai, interesată de oportunităţi în zona mediului de afaceri agrar şi zootehnic, a vizitat joi, 3 august, judeţul nostru.
Cuvântul de bun venit a fost susţinut de preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, ec. Vasile Iliuţă, care a prezentat caracteristicile generale ale judeţului, cât şi deschiderea autorităţilor judeţene pentru realizarea de parteneriate economice.
“Agricultura reprezintă cea mai importantă ramură economică a judeţului cu o valoare anuală a producţiei de aproximativ 2.400.000.000 RON, industria alimentară ocupând primul loc cu 27%, fiind urmată de fabricarea substanţelor şi produselor chimice cu 15,2%, industria metalurgică cu 12,1% şi fabricarea articolelor de îmbrăcăminte cu 9,5%”, a declarat preşedintele CJ.
“Provincia Qinghai – Tibet, cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori şi o suprafaţă de peste 721.000 de kilometri pătraţi, dezvoltă o economie bazată pe agricultură şi creşterea animalelor în baze ecologice, total nepoluate.
Investiţiile pentru dezvoltare provin în proporţie de 60% de la Guvern, 30% investiţii autohtone şi 10% sunt străine”, a prezentat regiunea şeful delegaţiei chineze Cao Hong.
La evenimentul care s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia au mai participat directorul Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Călăraşi – Silvia Mîndruţescu, viceprimarii municipiului Călăraşi – Viorel Ivanciu şi Dragoş Coman, consilieri judeţeni şi oameni de afaceri.
Întâlnirea a fost urmată de două vizite în teren la o societate de procesare carne şi la o fermă zootehnică.