VIZITA MINISTRULUI SĂNĂTĂŢII, LA CĂLĂRAŞI- SPITALUL NU VA FI DECLASIFICAT!

Ministrul Sănătăţii ne va sprijini ca spitalul de la Călăraşi să nu fie declasificat* Cea mai gravă problemă a spitalului judeţean este aceea că funcţionează într-o clădire cu risc seismic ridicat! Prima măsură care trebuie luată este consolidarea. *O altă problemă a Spitalului călărăşean este lipsa medicilor * Se încearcă pe toate căile atragerea către Călăraşi a medicilor prin oferte cât mai bune cum ar fi locuinţe de serviciu! *La Pediatrie este curat, dar nu sunt condiţii pentru pacienţi şi medici

SĂNĂTATEA NU ARE CULOARE POLITICĂ!
Ministerul Sănătăţii are pentru spitalele judeţene cu probleme un proiect de reabilitare şi extindere pentru acestea. De când am preluat acest mandat am încercat să ajung la spitalele din ţară cu probleme. Nu sunteţi foarte departe de Bucureşti şi nu ar trebui să aveţi o problemă cu medici care să vină de la Bucureşti. Vom încerca şi noi să vă ajutăm să vă facem publicitate pentru a veni medici aici! Cum salariile au crescut şi vor mai creşte sperăm ca tinerii medici să vină să lucreze într-un spital judeţean. Vom face publice toate posturile din ţară.

FONDURI PENTRU INVESTIŢII
Voi ţine legătura cu managerul spitalului şi cu doamna senator Roxana Paţurcă şi vă vom sprijini acest spital. Mă voi strădui ca în acest an să avem o execuţie bugetară bună şi la rectificare să mai primim bani pentru investiţii. Din ceea ce avem vom asigura în principal urgenţele dar şi reabilitarea spitalelor judeţene dar şi investiţiile. Interesul nostru este ca pacientul să aibă parte de îngrijire la orice spital judeţean din ţară.

LA PEDIATRIE ESTE CURAT DAR NU SUNT CONDIŢII PENTRU PACIENŢI ŞI MEDICI
Secţia de pediatrie este veche dar este curată! Nu mi-a plăcut faptul că avem copii care sunt spitalizaţi în astfel de condiţii. Este curat dar nu sunt condiţii hoteliere adecvate. Sunt convins că cei de la Călăraşi îşi dau tot interesul, i-am văzut că sunt dedicaţi dar şi medicii şi pacienţii merită condiţii mai bune de spitalizare!

NU VOM FI DECLASIFICAŢI- VOM PRIMI UN PLAN DE CONFORMARE
În ceea ce priveşte declasificarea există un proces pe rol şi nu mă voi pronunţa cu privire la acest proces. Ceea ce pot să spun este că împreună cu conducerea spitalului vom identifica soluţii în aşa fel încât spitalul să iasă din această situaţie de a fi declasificat printr-o primă măsură de a vă sprijini în aducere de personal. Eu nu pot anula un ordin care a fost dat care a produs sau nu efecte juridice! Ceea ce pot eu să fac este să găsesc soluţii pentru a nu-şi pierde clasificarea! Vom vedea ce decide instanţa şi împreună cu cei de la Călăraşi care vor face o reorganizare a spitalului, a secţiilor, o redistribuire a personalului, aducerea de personal nou dar şi asigurarea gărzilor. Pentru a anula ordinul şi a da un plan de conformare conducerea spitalului împreună cu Direcţia de Sănătate Publică va lua un plan de măsuri şi vor prezenta o altă documentaţie.