VLADO VASILE – UN TÂNĂR CĂLĂRĂȘEAN CARE FACE CINSTE ORAȘULUI PRIN PERFORMANȚELE SALE EDUCAȚIONALE OBȚINUTE PESTE HOTARE

Mulți dintre cititorii publicației “Jurnalul de Calarasi” admirau calitatea muncii din care fondatorul acesteia – Sorin Danciu reușea sa se încarce cu energie și sa meargă mai departe … și mai departe. Putini sunt cei care cu adevărat erau prezenți in preajma câmpului acela energetic plin de pasiune și darurire și care știau excesul de munca de care Sorin Danciu nu facea nicio clipa rabat.
Se mândrea cu orașul Calarasi, era un patriot desăvârșit, promova valorile și se bucura atunci când numele orașului sau pașea pe treapta cea înaltă a podiumului. Ne aducem aminte de OMUL SĂPTĂMÂNII din luna Iulie a anului 2016 – Vladimir Vasile. Fiul călărășeanului Sorin Vasile (fostul ambasador al României in Armenia, actualmente în cadrul Ministerului de Externe ).
Așa cum bine știm că Inteligența înaltă rezonează sublim cu înalta inteligenta și in aceeași măsura ne aducem aminte cum Sorin Danciu prin publicația “Jurnalul de Călărași” promova și aducea laude tuturor celor in care vedea (ca un vizionar ce era ) un potențial foarte mare, va prezentam de data aceasta o scrisoare in care iubirea pură așezată pe hârtie prin rânduri părintești emoționează și arată fotografia desăvârșită a familiei cum arareori avem in preajma noastră. Părinții mulțumesc Divinității pentru geniul trimis ca înger drept copil!!!

Draga Vlado,

Teologul American Henry Ward Beecher spunea: “Copiii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile”. Daca ar fi sa dezvolt (sa completez), as afirma:”Copiii sunt (mainile si) ratiunea, care dirijeaza mainile, sa atingem cerurile”. Prin tine, Draga Vlado, ca astazi este ziua ta, si prin Ruxi – Sora Ta, Mami si cu mine am reusit, nu de putine ori, sa mangaiem norii, sa fim deasupra lor, sa ne jucam cu razele Soarelui fara sa ne ardem, sa ne lasam imbratisati de lumina Lunii, Lumina ce vine tot de la Soare si, clar, de la Dumnezeu, si sa ne simtim speciali. Nici nu iti dai seama cat de important este pentru un Dascal atunci cand este intrecut de Discipoli. Si cat de bine ma simt acum, cand “alerg in urma Ta”. Daca ar fi sa-l parafrazez pe nuvelistul Calvinist American de origine Olandeza, Peter De Vries, cel mai spiritual autor de scrieri religioase, (Profetul Ieremia al secolului XX) care spunea ca “Valoarea căsniciei nu este ca adulții produc copii, ci că cei mici produc adulți”, clar as spune ca asa este. Chiar si atunci cand ai venit pe lume, cu doua decenii in urma, eram inca copil. Nu am mai asteptat Ambulanta sa mergem la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie “Petrova” din Zagreb (la 2.00 noaptea….ti-ai gasit vremea cand sa apari), ci am mers cu masina personala pe care am lasat-o cu motorul pornit pe rampa de acces, in incinta clinicii si i-am spus portarului sa faca ce vrea cu ea. Iar cand incercai sa iesi la lumina dar te stanjenea capul tau mare si destept, eram in stare sa il dau pe Doctor la o parte si sa rezolv eu problema iesiri. Mami a spus ca daca nu ar fi fost durerile facerii (de bine, in cazul nostru), ar fi ras. Pentru Mami era un déjà vu. Repetam scena din 1998, de la Bucuresti (cu Ruxi). Si apoi, acum 11 zile, m-am simtit un adult implinit cand mi-ai spus ca de ziua ta vrei “sa-mi cumparati nimic” (autor scotian necunoscut). M-am intors cu gandul la copilaria ta din Polonia, cand, in 2005, ne povesteai incantat ca ai facut schimb cu Max, la gradinita: “eu i-am dat biscuiti Oreo si el mi-a dat nimic”.Cu mintea si, mai ales, sufletul tau de Copil Bun, ai reusit sa anticipezi chintesenta uneia din lucrarile capitale ale Marelui Petre Tutea, “Prometeu – Nihil sine Deo”, (Prometeu – Nimic fara Dumnezeu). Prin “nimicul valorizat” pe care l-ai primit, repetat, de la Max, in 2005 si cel de ziua ta, din 2020, ai reusit sa transcezi ideea focului divin de la mit la realitate conceptuala, de la divinitate la muritorul de rand si sa reconfirmi axioma “Nothing without God”. Vladimir (Iubitorul de Pace), te iubim enorm pentru sufletul tau mare si frumos, mintea ta sclipitoare si puternica, zambetul care ne panseaza orice rana si pentru faptul ca ai facut din noi doi adulti irevocabili care, prin mainile voastre, ne bucuram atat de intens de mangaierea cerului. Si cert, ati dat o valoare inestimanbila casniciei noastre.


Multumim Suflet Mare!Ani frumoși si fericiti, Puiul nostru Drag!Mami, Ruxi si Pepi