ZICE LUMEA! LEGEA LUI BIRIŞ- O AFACERE DE TIP… SECURISTIC!

În realitate- TOŢI AU ŞTIUT! *Dar (în sistemul securistic practicat şi pe timpul lui Ceauşescu) s-a aruncat nada să se vadă cum reacţionează poporul! *Văzând reacţia violentă, au dat un pas înapoi şi l-au băgat pe fraier în faţă! *Exact ca pe timpul lui Ceauşescu!

Scandalul generat de acea lege care modifica, pur şi simplu, Codul Fiscal (fără niciun fel de consultanţă publică!) scandal în urma căreia Secretarul de Stat Gabriel Biriş a fost dat afară din Ministerul Finanţelor are multe semne de întrebare. De la faptul că respectivul personaj ar fi trebuit să fie dat afară cu mult timp înainte (atunci când vorbea de ăia care nu vor să-şi plătească taxele şi impozitele şi cărora ar trebui să li se ia nişte bani, chiar dacă ei nu au niciun venit!) el însuşi fiind un şmecher care lucra cu offshore-uri, de atunci trebuia dat afară Biriş! A fost păstrat, totuşi, din raţiuni care ţin şi şmecheriile politice, dar şi de păstrarea unui pion care să poată fi sacrificat, în caz de nevoie!
Povestea acestei legi lansată (pe surse) care a generat o reacţie de revoltă din partea tuturor celor care erau afectaţi (adevărata populaţie activă a României!) Tot ceea ce urmat a făcut parte dintr-o reţea folosită şi pe timpul lui Ceauşescu- se aruncă nada ca să vezi cum reacţionează poporul! Se dă, aşa, un zvon, iar dacă oamenii pun botul şi nu se revoltă prea tare, mergem mai departe! Desigur, aici a fost folosit (probabil, fără să ştie) un finanţist care a fost revoltat şi care a dat drumul acestei informaţii către toate mediile! Exact de asta aveau nevoie băieţii- de trimiterea pe o cale credibilă a informaţiei, către public! Rezultatul? Păi reacţii de-a dreptul violente din partea unora dintre cei care erau afectaţi!

RADU TUDOR (Antena 3): „Biriş şi Dragu, tusea şi junghiul de la Finanţe“
Fostul secretar de stat Gabriel Biriş, care s-a aflat la originea unui proiect controversat de modificare a Codului Fiscal, ce a dus la demisia sa, a afirmat la Realitatea TV, că ministrul Anca Dragu avea cunoştinţă despre proiectul de modificare, chiar dacă nu ştie dacă era la curent cu toate detaliile acestuia. “Este greu de ştiut dacă a citit fiecare virgulă, dar ideile principale au fost discutate intern”, a afirmat Biriş. Fostul secretar de stat consideră că proiectul a fost înţeles greşit, de aceea şi ministrul l-a respins.
“Primele critici au apărut după trei ore. Cum poţi să înţelegi un proiect de 100 de pagini în trei ore? (…) Când a spus că nu recunoaşte un proiect despre creşterea taxelor, s-ar putea să fi crezut că este alt proiect. Acest proiect nu este despre creşteri de taxe”, a spus Biriş.

DRAGOŞ PĂTRARU (Starea Naţiei- Digi24): „A LUAT-O PE BIRIŞTE!“
Of, Doamne, cum a fost pe la televiziuni. A venit repede doamna Dragu, în halat şi papuci, cum au prins-o modificările astea din Codul Fiscal, sărăcuţa, despletită toată, cu două bigudiuri şi mirosind a zacuscă- da, făcea nişte zacuscă. A venit să dea pace la popor, să liniştească revoluţia…
“Nu creştem nicio taxă, nici n-am auzit, Doamne păze?te! De unde nenorocirea asta?” Păi, de la dumneavoastră a venit, doamnă, nu ne întreba?i pe noi!
Văzând revolta, au făcut „jmecherii”, au făcut un pas înapoi! Şi au băgat în faţă… fraieru’! Într-adevăr, văzând aceste reacţii aproape violente care nu dădeau loc de întors, „jmecherii” care au gândit tot acest proiect (sunt disperaţi pentru că nu mai sunt bani!) au făcut pe neştiutorii, ministra Anca Paliu Dragu părea picată din ceruri, totul îndreptându-se către… Biriş! Care Biriş, până la urmă, avea argumente pentru această lege. Argumente pe care nu le discutăm acum. În schimb, discutăm ceea ce a spus Biriş:

BIRIŞ: „MINISTRA FINANŢELOR A ŞTIUT!“
Iată declaraţia celui care a fost sacrificat şi care a realizat asta. Încercând să o bage pe ţeavă şi pe doamna ministră: „Este greu de ştiut dacă a citit fiecare virgulă, dar ideile principale au fost discutate intern”
Se va întâmpla ceva, cu siguranţă, NU! Şi aici nu este vorba de aşa-zisul guvern tehnocrat (o invenţie, la rândul ei, folosită- după cum se vede…) cică vor continua asemenea acţiuni menite, până la urmă, a pune batista pe ţambal şi a îndreptat ţara către împrumuturile de la Fondul Monetar Internaţional (FMI!) Dacă se va întâmpla asta nu ne vom mai bucura că IAR AM AVUT DREPTATE! Că ţara va fi îngropată, din nou!…