C.T.P. – DE LA PRO LA… CONTRA!

IMAGINI DIN 1999: CTP APĂRĂ BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ, CERÂND GUVERNULUI S-O NUMEASCĂ BISERICĂ NAŢIONALĂ! CTP DESPRE MULTICULTURALISM: IDEOLOGIE EXTREMISTĂ! AZI, CTP CRITICĂ BOR ŞI APĂRĂ MULTICULTURALISMUL. CÂND SPUNEA ADEVĂRUL?

Când vrei să cauţi ceva negativ despre Biserica Ortodoxă Română, poţi căuta cu siguranţă trei iniţiale: CTP. Jurnalistul de la Digi 24 a devenit binecunoscut în ultimii ani pentru diatribele împotriva Bisericii Ortodoxe Române.

DAR NU A FOST ÎNTOTDEAUNA AŞA, IAR CRISTIAN TUDOR POPESCU A AVUT ÎN TRECUT POZIŢII CARE SUNT ÎN TOTALĂ CONTRADICŢIE CU CEEA CE SUSŢINE ACUM
Spre exemplu, în 2015 într-un editorial din Republica, CTP acuza Biserica de toate relele posibile, de la colaborarea cu vechiul regim ceauşist, cu Securitatea comunistă şi lăcomie: „În deceniile dictaturii, BOR n-a fost niciodată de partea simplilor cetăţeni, n-a fost nici măcar de partea religiei ortodoxe, nemişcând un deget pentru bisericile distruse şi alungate pe roţi de Ceauşescu. A prestat în schimb la greu slujbe de înmormântare pentru cei morţi de frig, de foame, de inimă rea, colectând nesmintit bănişorul, care nu-i al meu, e-al lui Bunul Dumnezeu…
Sau al Dracului, căci cu Întunecimea Sa Securitatea, cu Puterea ocultă, popii noştri dragi s-au înţeles mult mai bine decât cu Lumina Lumii. Câtă vreme vor exista pe aici inşi care să creadă în iertarea păcatelor şi viaţa de apoi, Puterea va avea nevoie de Biserică, căci chivotul strânge bine votul”.

ctp basescuDAR FOSTUL REDACTOR-ŞEF AL COTIDIANULUI ADEVĂRUL NU A AVUT MEREU ACEST DISCURS CARE POATE FI CATALOGAT CU UŞURINŢĂ DREPT AGRESIV ANTI-CREŞTIN
În 1999, spre exemplu, Cristian Tudor Popescu era unul din jurnaliştii care cerea Guvernului să nu atace sintagma de Biserică Ortodoxă, Biserică Naţională. Discursul pe care-l avea atunci CTP poate părea neverosimil, dacă nu ar imaginile filmate, care să confirme cele scrise. Bonus, CTP atacă chiar multiculturalismul, una dintre „dogmele” oficiale ale Digi 24.

basescuIATĂ CE SPUNEA ATUNCI, ZIARISTUL DE AZI, DE LA DIGI, ÎNTR-UN DIALOG CU PE-ATUNCI MINISTRUL TRANSPORTURILOR, TRAIAN BĂSESCU:
„În România avem o altă interdicţie, pronunţat de Guvernul Român, aceea ca Biserica Ortodoxă Română să nu se poată numi Biserică Naţională. Este vorba de o titulatură ce ţine de tradiţie, de sensibilitatea românilor şi de numărul credincioşilor ortodocşi din această ţară, care este de 86%.

Acest eveniment face parte dintr-o serie, nu este singular şi nici întâmplător.Ori în condiţiile în care statul român are aşa mari probleme în a-şi menţine coagularea, stabilitatea, în a-şi găsi în această stare de declin econimic grav şi de distrugere masivă de relaţii sociale, are nevoie de toate elementele care pot contribui la ţinerea la un loc a statului romnân. Ori Biserica Ortodoxă este, realitatea ne-o arată, un pilon esenţial. Indiferent de părerile noastre. Şi în aceste condiţii, să vină cineva să se joace cu această titulatură, de Biserică Naţională, acest lucru vine într-o serie.
Noi am abdicat de la principiul suveranităţii naţionale când am susţinut acea intervenţie NATO în Kosovo şi dvs ştiţi foarte bine asta. Despre asta a fost vorba acolo şi ştiţi foarte bine. Şi spulberarea lui nu se referă doar la Iugoslavia, ci la orice stat, în special la statele astea care nu se pot apăra.
Toate aceste evenimente vin în direcţia dizolvării fiinţei statale româneşti.[…] Mă mulţumesc să constat, că lucrurile merg exact în acest sens. Şi că ideologia extremistă a multiculturalismului, acea ideologie în care se răstoarnă scara valorilor umane, în absolutul ei.
În condiţiile în care diferiţi indivizi trec ca prin brânză prin aceste graniţe şi fac prin diferite zone ale ţării, diferite secte, în condiţiile de năuceală, de zăpăceală a poporului român, de derută. În astfel de condiţii se găseşte Guvernul României să radieze cu sintagma Biserica (Ortodoxă) Naţională”.
Sursa: ActiveNews.ro