COLEGIUL NAȚIONAL “BARBU ȘTIRBEI” – PESTE CENTENAR!…

S-a dezvelit o placă în pentru
cinstirea acestui eveniment!

ABSOLVENȚI… PROFESORI… ELEVI…
Aceasta a fost atmosfera impresionantă ai evenimentelor care au marcat 135 de ani de existența a instituției de învățământ, 100 de ani de liceu pentru Colegiul Național „Barbu Știrbei” din Călărași! Totul sub imperiul emoției, dar și a bucuriei de a se întâlni a celor care au trecut prin această școală, ori au fost alături de această școală, de-a lungul existenței sale.
Din toate aceste motive Evenimentul a fost unul impresionant, iar toate cele care s-au desfășurat în cadrul proiectului de sărbătoare au impresionat, la rândul lor ! De la atelierele care au marcat elemente de interes până la marea sărbătoare din Sala Sporturilor – totul a fost sub imperiul bucuriei și emoției!

CAFENEAUA LITERAR-ARTISTICĂ!
Aceasta a fost atmosfera în care s-a desfășurat reuniunea de cenaclu, devenită o adevărată emisiune de televiziune în care oaspeții au fost absolvenți de seamă, alături de elevi actuali ! Pasionați, la rândul lor!
Profesoara Monica Mustățea a deschis seria de evenimente, după care profesoară Camelia Croitoru a prezentat activitatea tinerilor în ale literaturii,invitându-l pe directorul Direcției pentru Cultură a județului Călărași, prof. dr. Sorin Danciu să vorbească despre legăturile pe care le are si le-a avut cu “spiritul Știrbei”!
La rândul său acesta i-a invitat pe marele actor Constantin Dinulescu, pe generalul Tudor Amza, marele jurnalist Dan Constantin să își prezinte amintirile și sentimentele legate de liceul în care au copilărit! Liceul fiind cea mai importantă zonă a vieții unui tânăr!…

MARE SĂRBĂTOARE!
Totul s-a finalizat într-o întâlnire cu o participare uriașă, acolo unde directoarea Colegiului – prof. Eufrosina Amza a adus gândurile sale cu emoție pentru elevi , pentru absolvenți, pentru profesori!
A fost prezentă simbolul ministerial al învățământului romanesc, prof. dr. Ecaterina Andronescu, aceasta vorbind despre școală, în general și despre impactul național pe care-l are Colegiul”Barbu Știubei”din Călărași prin absolvenții săi! Au vorbit oaspeți , au evoluat elevi, pentru că totul s-a închegat într-o adevărată sărbătoare de vis!