POLIȚIȘTII CĂLĂRĂȘENI LA DATORIE

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI PE TIMPUL SEZONULUI RECE

Poliţiştii din Inspectoratului de Poliție Județean Călărași organizează în această perioadă o serie de activităţi preventive pentru reducerea incidentelor rutiere pe şoselele județul Călărași. Acţiunile se desfăşoară atât în cursul săptămânii, cât mai ales în week-end, iar în cadrul acestora sunt verificate toate categoriile de participanţi la trafic. Cu acest prilej, oamenii legii folosesc aparatele video de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum şi etilotestul.
În perioada sezonului rece, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor ca înainte de a porni la drum, să verifice starea tehnică a maşinii şi să o echipeze corespunzător condiţiilor de drum pe timp de iarnă. De asemenea, se recomandă conducătorilor auto sa adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, să utilizeze în special frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor, care, în astfel de condiţii meteo-rutiere, se dovedesc extrem de periculoase. Politiştii mai recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, în cazul în care vizibilitatea este redusă.
Acţiunile preventive pentru reducerea incidentelor rutiere în trafic se vor intensifica în perioada următoare, prioritatea polițiștilot fiind siguranța cetățenilor.politia-rutiera-constanta

ACȚIUNI ORGANIZATE DE POLIȚIȘTI PENTRU PREVENIREA EVENIMENTELOR NEGATIVE GENERATE DE NERESPECTAREA LEGISLAŢIEI PRIVIND OBIECTELE PIROTEHNICE

În perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, poliţiştii acţionează, în toată țara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.
Astfel, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R., cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică din I.G.P.R., polițiștii vor efectua acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.
Reamintim că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.
Până în prezent în județul Călărași nu s-au înregistrat evenimente de natură contravențională sau penală și nu au fost constatate incendii sau explozii urmate de distrugerea de bunuri materiale, produse pe fondul uzului de articole pirotehnice.artificii