Punctul pe… Iar am avut dreptate! 2017 CHIAR A FOST UN AN COMPLICAT! 2018 – ȘI MAI CIUDAT?!…

Nu am pretenția de Nostradamus, chiar dacă am practicat, de-a lungul timpului, formula devenita, la rândul ei , celebră :Iar am avut dreptate! Dar, de-a lungul timpului, am intuit cele ce s-au întâmplat și se pot întâmpla, dincolo de imprevizibilul, firesc, al timpurilor pe care le trăim…
Am recitit, zilele acestea, editorialul pe care l-am scris la sfârșitul anului 2016, înainte de începutul lui 2017. Vă ofer și dumneavoastră posibilitatea de a relectura ceea ce am scris atunci, de a vedea ceea ce anticipam legat de anul care tocmai stătea să înceapă.
Lucrurile devin mai mult decât complicate- în primul rând deşi nimeni nu spune asta, o spunem noi! Că le-am mai nimerit de multe ori- FRAŢILOR, NE PAŞTE RĂZBOIUL! Demenţii ăştia care au ajuns la conducerea ţărilor importante de pe planetă, se joacă de-a războiul, ca nişte copii mici, cu minte de câţiva anişori! În realitate, nişte ticăloşi inconştienţi care pun destinul miliardelor de locuitori ai planetei Pământ pe locul doi, în faţa propriilor lor interese!
De aici, toate complicăţeniile care vor urma! Şi care se regăsesc în lanţul acesta de atentate. Pe care puţini îl înţeleg. Dar, de exemplu, dacă l-am auzit pe acel poliţist turc, atunci când l-a împuşcat pe ambasadorul rus, în Turcia, strigând- „Allah Akbar!“, după care a avut timp să transmită mesajul că s-au săturat să fie război în Siria, iar în restul lumii să fie sărbătoare, cu mesajul- „Lăsaţi-ne în pace!“ mi-au adus aminte că Siria era, nu cu multă vreme în urmă, un model de societate aşezată, în beneficiul tinerilor, al factorilor educaţi, al familiilor! Totul mergea bine în acea ţară, până şi-au băgat coada năpârcile care au adus nenorocirea chiar şi în zonele istorice ale acelei ţări!
Desigur, nu putem fi de acord cu tot ceea ce fac nebunii ăştia de atentatori. Dar nici nu putem să dăm la o parte motivul pentru care s-a ajuns aici! Sub acest semn punem anul 2017 şi nu putem să fim prea siguri că nu va fi unul la fel de grav ca acela al începutului secolului XX care a dus, din nefericire, la Primul Război Mondial!
În acest context, fără a ne implica în realităţile politice, o putem spune, cu siguranţă- în România trebuie stabilitate! Linişte! Nu, neapărat, aia invocată de Iliescu, la începutul anilor ’90 dar… linişte!
Desigur, stăpânii, din umbră, nu vor asta şi atunci ne putem pomeni cu alte marşuri şi demonstraţii generate de „feisbuci“, cu tinerii frumoşi şi liberi- în realitate o masă de manevră, din generaţia devenită tot mai vizibilă- generaţia PROştii şI CÂŞTIGI!

După cum vedeți, mai toate s-au îndeplinit! Culmea fiind ca încheiam cu trimiterea la tinerii frumoși și liberi, deveniți “tefelistii” care au ținut punctul de interes al anului care tocmai se încheie. Și care au generat alte puncte de reper și alte comentarii, pe care nu are rost să le abordam acum.
Acum ne gândim la anul care urmează și, firesc, lucrurile se leagă de tot ceea ce s-a întâmplat si se întâmplă, cu România, în această perioadă. Unii spun că este vorba despre un plan secret în fața căruia ne aflăm și toate cele care se petrec ne pot îndrepta către această direcție de înțelegere. De exemplu, faptul că există un plan de compromitere a partidelor politice clasice, pentru rostuirea unei alte formațiuni politice, de genul …Macron – în România, un proiect care ar putea însemna multe, inclusiv distrugerea acestei țări !
Dar, încercăm să înțelegem ceea ce chiar se întâmplă, trăgând la răspundere gesturile pe care le face clasa politică, indiferent de zona din care provine, astăzi putem înțelege că dacă există un plan gândit de alții, el va și fi dus la bun sfârșit! Pentru că dacă era gândit de români, se alegea praful de el, de multă vreme!…
Pe de altă parte, însă, toate mișcările politice și economice anunțate nu pot avea decât două direcții foarte clare:
-ori se îndeplinesc toate cele rostuite și partidul de guvernământ își asigură succesul inclusiv la viitoarele alegeri
-ori nu se va confirma nimic din ceea ce s-a anticipat(neexistând posibilități financiare!) va veni criza financiară pe care ne-o anunță toți finanțiștii, ăștia știind bine ce vorbesc, pentru că se află în interiorul evenimentelor și atunci…
Fără să le purtam de grijă partidelor și politicienilor, sunt toate condițiile create pentru un haos generalizat! Nu “dictatură” cum ne-a atras atenția un papagal pe post de mare sociolog, el fiind o unealtă a unor alte unelte, fiecare după ordinul lui de zi pe unitate… Pentru dictatură îți trebuie un om, o forță, organizare! Nimic din toate cele specifice unei dictaturi nu există, în acest moment, in România! Dar pentru HAOS , într-adevăr, sunt create toate condițiile și, din păcate, ele se pot și realiza!
Cineva spunea că românii sunt înaintea Nașterii Universului și a gestului creației lui Dumnezeu, pentru că înainte ca Dumnezeu să decidă crearea Universului a existat …haosul! Iar haosul l-au inventat … românii!
Urmează…HAOSUL?!…